Григор Димитров и Франсис Тиафо ще доиграят днес двубоя си

...
Григор Димитров и Франсис Тиафо ще доиграят днес двубоя си
Коментари Харесай

Григор и Тиафо доиграват днес следобед мача си от трети кръг

Григор Димитров и Франсис Тиафо ще доиграят през днешния ден дуела си от трети кръг на Откритото състезание на Англия по тенис. Най-добрият ни тенисист при мъжете завоюва изрично първите два сета с 6-2, 6-3, само че при 2-1 в интерес на американеца и 30-0 на сервис на Григор, срещата бе прекратена поради дъжд над Лондон.


Мачът сред двамата ще бъде възобновен на Корт номер 2 не преди 14:30 часа българско време, като ще започва след края на напълно чешкия конфликт при дамите сред някогашната финалистка на Ролан Гарос Маркета Вондрушова и Мари Бужкова.

Димитров направи два пробива в откриващия сет, който започва с пет доминирани от сервиращите гейма. Във втората част обстановката бе идентична, само че този път първата ни ракета осъществя единствено един брейк. При 2-1 за Тиафо и 30-0 на сервис на Гришо в третия сет, над Лондон стартира да се излива дъжд, който наложи спирането на мача и доиграването му през днешния ден следобяд.

Българинът води на американеца с 2-1 победи в директните конфликти, като за последно двамата играха на Аустрелиън Оупън през 2019, когато Тиафо се наложи в четири оспорвани сета. Победителят от мача им на Уимбълдън ще играе на осминафиналите с шестия в схемата Холгер Руне, който пречупи съпротивата на Алехандро Давидович Фокина след тайбрек в петия сет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР