Григор Димитров и Андрей Рубльов започнаха с победа присъединяване си

...
Григор Димитров и Андрей Рубльов започнаха с победа присъединяване си
Коментари Харесай

Димитров и Рубльов с победа на двойки в Монреал

Григор Димитров и Андрей Рубльов започнаха с победа присъединение си на двойки на шампионата по тенис на твърда настилка в Монреал от сериите " Мастърс 1000 " с награден фонд близо 6 милиона Щатски долар. В мач от първия кръг българо-руският дует надделя над първенците от " Уимбълдън " Матю Ебдън и Макс Пърсел с 3:6, 6:2, 10-8 за 73 минути игра, заяви Българска телеграфна организация.

Това бе втора победа за деня за Димитров, който преди този миг в профил на сингъл представителя на домакините от Канада Алекси Галарньо в два сета. Двубоят започва по-добре за Ебдън и Пърсел, които се възползваха добре от неналичието на сработеност у Димитров и Рубльов и бързо натрупаха преднина от 5:1 гейма. Българинът и руснакът избавиха три сетбола в седмия гейм и направиха пробив в осмия, за да намалят до 3:5, единствено че неотложно по-късно още един път изгубиха подаването си, което даде откриващата част на австралийците. Във втория сет обаче Димитров и Рубльов започнаха да показват класата и защо и двамата са в топ 20 на интернационалната ранглиста на сингъл.

Българинът и руснакът взеха втория сет с 6:2 и форсираха дълъг тайбрек, който да дефинира спечелилия. В него Ебдън и Пърсел имаха аванс в първите разигравания, за да поведат с 5:2 точки с два минипробива. Преднината им обаче се задържа минимално и след втората смяна на полетата Димитров и Рубльов осъществя три последващи точки, за да поведат с 8:7. Последва ново изравняване и нова пропусната алтернатива за австралийците, за да могат Димитров и Рубльов да затворят мача с 10:8 точки. Във втория кръг българинът и руснакът ще играят с поставените под номер 2 в схемата и първенци за 2019 година Марсел Гранойерс от Испания и Орасио Себайос от Аржентина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР