Григор Димитров говори пред Tennis TV в Ротердам. Той разкри

...
Григор Димитров говори пред Tennis TV в Ротердам. Той разкри
Коментари Харесай

Григор Димитров: Много пъти ми е идвало да се откажа

Григор Димитров приказва пред Tennis TV в Ротердам. Той разкри детайлности за своите мемоари от първото присъединяване в шампионата едвам на 17 години.

„ Тогава победих Бердих в първи кръг и трябваше да се изправя против Рафа. Винаги съм имал сложни противници. Това е превъзходен интервал от годината, в който може да надграждаш. Ротердам е едно от местата, които ми харесват. Всяка година пристигам и го усещам. Има хубава комбинация от неща, които можеш да оцениш тук “, сподели Димитров.

„ Рафа бе спечелил шампионата в Австралия, Бердих беше осми. Дадоха ми уайлд кард за квалификациите и се подготвях да играя квалификации на идващия ден. Когато тръгвах да си лягам си се обадиха да ми кажат, че получавам уайлд кард за главната скица. Беше мъчно да схвана какво се случва. Беше вечерен мач, трилър. Голяма победа за мен, припомням си възприятието. Няколко дни по-късно играх с Надал. Осъзнавам какъв брой доста се е трансформирал тениса. Тогава всичко бе положително, не мислиш доста “, съобщи Димитров.

„ Имало е доста пъти, в които съм бил близо не до отдръпване, само че до това да си взема по-дълга отмора, да направя крачка обратно, да опитам друго. Винаги съм успявал да се приспособявам в това отношение, беше мъчно. Аз бях един от най-младите през цялото време. Трябваше да играя с първите 15, които бяха доста положителни. Не успявах да се състезавам с тях.

Правех го за сет и по-късно отпадах физически. Това построи опциите ми да се приспособявам към разнообразни неща. Това е едно от позитивните ми качества през годините. Никога не се отхвърлих. Понякога спортът те пречупва. Вече съм на 32 и се усещам добре “, добавя още българинът.



„ Малкият интуиция е доста значим. Клише е, само че той е доста значим. Можеш да контролираш нещата единствено от своята страна. Другото са фамилията, приятелите, които са с мен в положително и неприятно. Най-вече интервалите, в които не имах вяра в себе си. Не се срамя да го кажа. Тенисът не е всичко. Винаги съм държал на полезностите, които съм получил от родителите си. Майка ми постоянно е казвала да бъда добър човек. Винаги съм опитвал да държа на това, само че то също има своята цена “, споделя Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР