Григор Димитров говори дълго на пресконференцията си след загубения финал

...
Григор Димитров говори дълго на пресконференцията си след загубения финал
Коментари Харесай

Григор , новият №9 в света : Показах, че мога да се състезавам с най-силните

Григор Димитров приказва дълго на конференцията си след изгубения край в Маями от Яник Синер.

И изглеждаше положителен, с усмивка проучва и разяснява случилото се в последните седмици, без да отваря вратата за разочарованието от провалянето в последния дуел. Или най-малко - не и очевидно за репортерите.

От през днешния ден Димитров е №9 в ранглистата, като се завръща измежду 10-те най-хубави след 260 седмици неявяване. Страхотно достижение за първата ни ракета.

" Синер играе на необикновено равнище - сподели новият №9 в международния мъжки тенис за финала. - Той е най-хубавият в света сега. Да, никой не знае по какъв начин щеше да тръгне мачът, в случай че бях пробил първоначално неговото подаване (един форхенд на брейкпойнт излезе на милиметри в навън - б.р.).

Но когато той вземе преимущество, става доста мъчно. Увереността му отива на още по-високо равнище и съвсем не бърка. На моменти си безпомощен... Всеки има недостатъци, несъмнено. Просто през днешния ден аз не ги открих.

Следващия път против него ще опитам нещо друго. Яник играе необикновено, впечатлен съм по какъв начин съумява да го прави непрекъснато.

Като цяло обаче бяха страхотни две седмици и пробвам да се концентрирам върху позитивната страна на нещата.

Дадох най-хубавото от себе си. Победих доста положителни играчи.

Очаквам с неспокойствие идващия шампионат, нямам време да съм отчаян. Трябва да преодоляваш бързо загубите, просто правиш идната стъпка. Започва сезонът на клей, ще имам няколко дни отмора преди този момент.

Две положителни седмици за мен, това е оценката ми. И не са единствено тези две седмици повода да се завърна в топ 10, а последните 7-8 месеца. Показвах положително равнище и неизменност в тях. Това е повода.

Щастлив съм още веднъж да съм в десетката. Но задачата в този момент е надвивам останалите в нея. Някои от тях са от ново потомство, безусловно разнообразни. Нивото е доста високо. Ето - Синер сега е в ужасно положение.

Подкрепата на хората и тук беше страхотна, накараха ме да се усещам като рок звезда. Благодаря им, ще продължа да пробвам да ги веселя с добра игра и резултати.

За мен изключително значимо е, че демонстрирах, че още съм тук. И още мога да се изправям против най-силните.

И да ги надвивам, както беше тази седмица, освен това в следващи мачове. "  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР