Григор Димитров гледа с надежда към първия за годината турнир

...
Григор Димитров гледа с надежда към първия за годината турнир
Коментари Харесай

Григор Димитров: Уверен съм и трябва да уловя мига

Григор Димитров гледа с вяра към първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open. Българинът изтегли добър чоп, като ще стартира с мач против квалификант.

" Имам задоволително убеденост. Изминах дълъг път (след полуфинала предходната година), усещам се добре и всичко опира до това да го покажа на корта ", сподели Димитров, представен от австралийската секция на Yahoo Sports.

Третият в света игра героичен полуфинал против Рафаел Надал преди година в Мелбърн, само че загуби след пет сета. " Когато се изправиш пред сходни благоприятни условия, е належащо да умееш да ги използваш ", уточни той и добави, че постоянно гледа към това, което е пред него.

" Това е моментът пред мен да уловя опцията ", съобщи Димитров.

В осминафиналите е допустима среща сред него и Ник Кириос. Българинът завоюва финала против австралиеца предишното лято в Синсинати и за първи път взе купа от сериите " Мастърс ". Преди дни обаче Кириос се наложи в полуфинала в Бризбейн, където Димитров защитаваше купата си.

" Беше доста забавен мач. Мислех, че държа всичко под надзор, само че след първия сет всичко като че ли ми се изплъзна. Той направи няколко удара и си върна увереността, стартира и да сервира необикновено. Заслужена победа за него. Това е прелестно начало на годината за него (Кириос стана първенец в Бризбейн) и той несъмнено е кандидат в този момент ", добави Димитров.

Australian Open стартира в понеделник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (569)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР