Григор Димитров е все по-близо до мечтата си да дебютира

...
Григор Димитров е все по-близо до мечтата си да дебютира
Коментари Харесай

Григор още по-близо до „Мастърс“-а в Лондон

Григор Димитров е все по-близо до фантазията си да дебютира във финалния „ Мастърс “ в Лондон през ноември. След мощното си показване в Шанхай, където стигна до четвъртфиналите, българинът към този момент е шести в сезонната класация с 3455 т. Във виртуалното нареждане все още са нужни 3520 пункта за класиране в Топ 8 на финалистите. А хасковлията още тази седмица може да извърши този аршин, в случай че се показа мощно на шампионата Стокхолм. Той завоюва конкуренцията през 2013-а, а в този момент е водач в схемата. Димитров почива в първия кръг, а във втория среща Пиер-Юг Ербер (Франция) или квалификант.

След прибирането си от Азия българинът не пропусна да изкаже възхищението си от китайските си почитатели, които не стопираха да го поддържат. „ Благодаря Пекин и Шанхай за невероятните две седмици! “, написа той в обществената мрежа.
В международната класация Димитров изравни най-хубавото си класиране и още веднъж е осми. Въпрос на време е той да изпревари някогашния №1 в света Новак Джокович (Сърбия), който е седми и няма да играе до края на сезона поради контузия.

При дамите Виктория Томова остава първа ракета на България. Тя е 143-а. Цветана Пиронкова не е играла от „ Уимбълдън “ през юли и е 155-а.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР