Григор Димитров е сред тенисистите, които са подали заявки за

...
Григор Димитров е сред тенисистите, които са подали заявки за
Коментари Харесай

Григор е заявил участие на Australian Open, двама от Топ 100 пропускат турнира

Григор Димитров е измежду тенисистите, които са подали поръчки за присъединяване на Откритото състезание на Австралия. Предстоящото издание на Australian Open бе отсрочено с три седмици поради пандемията от ковид и ще стартира на 8 февруари. Само двама играчи от Топ 100 на международната класация не са декларирали присъединяване на шампионата от " Големия шлем " в Мелбърн и това са 37-годишните ветерани Фернандо Вердаско (Испания) и Филип Колшрайбер (Германия).



Името на носителя на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " и 6-кратен първенец в Мелбърн Роджър Федерер попада в листата, макар че към момента не е 100 % несъмнено, че 39-годишният швейцарец ще може да играе в Австралия. Федерер претърпя две интервенции на коляното, само че въпреки всичко се чака да бъде подготвен за началото на Australian Open 2021.



Към момента някогашният №1 в света и петкратен финалист в Мелбърн Анди Мъри е в листата на запасите. Има възможност обаче шотландецът да получи " уайлд кард " от уредниците. Към днешна дата 33-годишният Мъри е под №122 в ранглистата на ATP.

В идващите часове се чака да излезе и описът със деклариралите присъединяване за шампионата при дамите.

— danieldjenev (@dido404) Междувременно, най-хубавият ни тенисист продължава подготовката си за новия сезон. Григор към този момент тренира под управлението на новия утолен реньор, аржентинеца Данте Ботини. Хасковлията организира занятие с французина Пиер-Юг Ербер в Монте Карло.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР