Григор Димитров е развълнуван преди началото на сезона на трева

...
Григор Димитров е развълнуван преди началото на сезона на трева
Коментари Харесай

Григор Димитров: Ако продължа по този начин, резултатите ще дойдат

Григор Димитров е разчувствуван преди началото на сезона на трева и се надява да реализира положителни резултати в идните шампионати. Българският тенисист започва против Феликс Оже-Алиасим във вторник на шампионата в " Куинс ", където е първенец от 2014 година При последното възобновяване на международната класация той завоюва още една позиция и към този момент е №45.

Преди старта на конкуренцията в Лондон някогашният №3 в света изясни, че ще опита да усъвършенства формата си с всеки минал мач.

" Предвид последните няколко месеца в действителност си поисквам да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм постоянно когато стартира сезонът на трева. Дойдох тук малко по-рано, с цел да се приготвя. Сега ще виждам по какъв начин се представям във всеки обособен мач и ще пробвам да играя добър тенис ", сподели Димитров пред уеб страницата на АТП.

Българинът добави, че се усеща добре физически и ще опита да го употребява като предимство в идните шампионати.
When @GrigorDimitrov met @danielvallverdupic.twitter.com/2Mxi0VTbIp
— Claire (@FadingTramlines) June 16, 2019

" Участвам в този шампионат, откогато съм експерт. Хората постоянно са страхотни и атмосферата е доста хубава. Това е тревен корт и се пробвам да извлека максимума всеки един ден. Времето не беше удобно през последните дни, само че използвах всяка минута на корта ", добави Димитров.

Бившият №3 открои и позитивите, които е извлякъл от присъединяване си в " Ролан Гарос ", където още веднъж не съумя да премине третия кръг. Според Димитров той е прекарал доста минути на корта, само че е научил доста от дуелите си с Марин Чилич и Стан Вавринка.

" Победата над Чилич значеше доста за мен, изключително когато имах толкоз часове на корта зад тила си. Но той е доста първокласен състезател. Срещу Стан (Вавринка) просто нещата не се развиха по мой усет. Знам, че в случай че продължа в същия дух, резултатите ще се върнат. "

Димитров е удовлетворен и от работата си с Радек Щепанек, който влезе в треньорския му щаб преди " Ролан Гарос ". Чехът ще работи с Димитров и през лятото.

" Познавам се с Радек от известно време. Също по този начин усещах, че би трябвало да направя нещо друго, извънредно от това, с което бях привикнал. Исках да се върна към моите основи и това, на което съм кадърен, в което съм добър. Мисля, че с Радек бяхме на една вълна, а аз желаех да яхна коня още веднъж. Сега работим по детайли, които се надявам скоро ще можем да вкараме и в мачовете ", добави българинът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР