Григор Димитров е подал заявка за ATP 500 турнира в

...
Григор Димитров е подал заявка за ATP 500 турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров е подал заявка за турнира в Барселона


Григор Димитров е подал поръчка за ATP 500 шампионата в Барселона. Това стана ясно след публикуването на първичния лист с участници. Тазгодишното издание на конкуренцията в Каталуния ще се организира от 17 до 23 април. Турнирът в Барселона ще е втори за Димитров в тазгодишния сезон на клей, като преди този момент той ще играе на Мастърса в Монте Карло (9-16 април).

Това ще бъде второ следващо и общо шесто присъединяване на българина в главната скица на Conde de Godo. При последните си две участия той доближи до осминафинал, като предходната година загуби от Стефанос Циципас, а през 2019 година отстъпи пред Николас Джари. Най-доброто класиране на Димитров в конкуренцията е от 2018, когато отстрани Жил Симон и Малек Джазири преди да загуби от Пабло Кареньо Буста на четвъртфинала.

Водач на схемата е Карлос Алкарас, следван от Стефанос Циципас и Каспър Рууд. Голямата изненада е наличието на Даниил Медведев, за който това ще бъде второ присъединяване в шампионата по-късно през 2019, когато игра край. Миналата седмица испанското издание Marca заяви за присъединяване на руснака, като това към този момент е публично.

Останалите четирима топ сложени са Яник Синер, Камерън Нори, Рафаел Надал и Франсис Тиафо. Жребият за главната скица ще бъде изтеглен на 15 април.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР