Григор Димитров е наясно какво му е нужно, за да

...
Григор Димитров е наясно какво му е нужно, за да
Коментари Харесай

Григор: Знам какво трябва да направя срещу Надал

Григор Димитров е наясно какво му е нужно, с цел да има късмет против Рафаел Надал. Най-добрият български тенисист ще играе със международния №1 на следващия ден в полуфиналите на шампионата на твърда настилка China Open. Двамата се срещнаха в Пекин и предходната година, като тогава Грищо реализира единствената си победа против Надал досега (испанецът води с 8-1 в директните им двубои).

“Знам тъкмо какво би трябвало да направя. Искам да печеля. Имам потребност от тези мачове, работих доста, само че чакам същото от него.

Просто би трябвало да се концентрирам върху моята страна на мрежата. Наистина не бих желал да мисля по какъв начин се усеща той или по какъв начин би могъл да се усеща на следващия ден. Всичко зависи напълно от мен, тъй че ще опитам да се съсредоточвам върху моята игра”, съобщи Григор на конференцията след успеха против Баутиста-Агут.

Димитров трябваше много да се потруди, с цел да заслужи място на полуфиналите в Пекин. Поставеният под номер 3 в главната скица българин отстрани испанеца в три сета - 7:6(5), 4:6, 6:2. Мачът се завърза още в самото начало. Григор проби за 3:2, само че Баутиста-Агут отговори стремително и изравни за 3:3. Оттам нататък всеки печелеше сервирането си и след няколко оспорвани гейма сетът отиде в тайбрек. Последваха страхотни разигравания, само че след минипробив на Григор нямаше връщане обратно за испанеца.

Във втория сет Димитров имаше точка за пробив в четвъртия гейм, само че не се възползва. Малко по-късно при 3:3 Григор прекомерно елементарно разреши на противника си да го пробие, а това се оказа решаващо за резултата в тази част.

26-годишният хасковлия пое контрола в третия сет, реализира пробив за 3:1, след който последва мощен негов сервис гейм и задатък от 4:1. Баутиста-Агут беше заставен да сервира за оставане в мача при 5:2, само че Димитров имаше инерция и след нов пробив се поздрави с успеха.

“Днес беше още една тежка борба за мен. Мисля, че всеки мач тук става все по-труден и по-труден”, разяснява Григор, който предходната година игра за купата в Пекин, само че загуби на финала от Анди Мъри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР