Григор Димитров е научил урока си след период на спад

...
Григор Димитров е научил урока си след период на спад
Коментари Харесай

Юлия Берберян: Григор си научи уроците


Григор Димитров е научил урока си след интервал на спад в качеството на игра и на международната класация и това беше явно при първата му победа над някогашния номер 1 в международната класация Роджър Федерер, която му обезпечи първи полуфинал на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. В това е уверена Юлия Берберян - майка и треньорка на трите най-успешни български тенисистки Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

" Надяваме се, че ще резервира това хладнокръвие, с което организира последните си мачове. В тях за следващ път го видяхме пораснал. Вярваме в Григор. Той също мина през прояви на неконтролируеми страсти, само че очевидно си е научил уроците и подхожда към мачовете си с извънредно следени страсти. Това оказва помощ на безспорния му гений да печели точки ", съобщи тя в студиото на " Тази заран " по bTV .

Журналистът Асен Григоров също не спести похвали за зрялото отношение на Димитров към мача и обясни повече за историята на съперничеството сред двамата.



" Григор игра неповторимо. Между него и Федерер има една дълга конспирация. Още от появяването в професионалния тур Григор беше именуван " Бейби Федерер ". Това първоначално го радваше, след това стартира доста да му пречи, тъй като даваше едни упования. Никой не е Федерер, никой не е Григор Димитров. Чисто психически тази борба се организира в интерес на Григор. Големият спад в играта на Григор стартира след един мач предходната година в Ротердам - финала против Роджър Федерер, в който той трябваше да излезе болен, не беше комфортно да се откаже край, цялостна зала. Надявам се нощес историята да се е завъртяла по този начин, че Григор да е назад на мястото си ", сподели той.

" Григор е в безспорна топ форма и истината не е, че Роджър беше контузен и за това Григор го би. По-скоро го победи, надигра, играеше доста солидно, с доста тежки удари и не разреши на Федерер да играе неговата игра ", добави Григоров.

Следващият противник на Димитров е руснакът Данийл Медведев. Той ядоса публиката в Ню Йорк с невъздържаното си държание по време на мачовете, само че по-късно се извини и още веднъж получи овации от последователите на тениса.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР