Григор Димитров е на върха в Лондон. Българинът спечели финалния

...
Григор Димитров е на върха в Лондон. Българинът спечели финалния
Коментари Харесай

Емоциите в Хасково след победата на Григор Димитров

Григор Димитров е на върха в Лондон. Българинът завоюва финалния мастърс в британската столица, побеждавайки в решаващия мач Давид Гофен с 2:1 сета. С триумфа си Гришо зарадва цяла България, записвайки още една страница в славната спортна история на страната ни. Вижте какви бяха страстите в Хасково - родният град на Григор Димитров по време на дуела и след мача...

Хасково

Ето такава бе атмосферата в Хасково нощес. Причината бе финалът на тенис шампионата в Лондон сред Григор Димитров и Давид Гофен. Завладяно от страстта съгражданите на най-хубавият ни тенисист единствено за няколко часа образуваха почитател клуб на Гришо. Десетки се събраха в един от локалните тенис комплекси, с цел да гледат своя любим. Сред почитателите бе и младата вяра на тениса в Хасково Емили Манолова.
Емили Манолова: Той е един доста добър тенисист и се надявам да завоюва този шампионат! Той играе умерено, да! И има положителни удари. Владимир Гончев: Първо играе извънредно красиво, извънредно интелигентно, и закупи огромно самочувствие и убеденост и може би в най-скоро време той ще е победител от огромния шлем.
Белгийският тенисист влезе мощно в мача и поведе с 3:1. Григор Димитров обаче не се съобщи и съумя да обърне нещата в своя изгода, печелейки първия сет. Втората част бе за Гофен, което означаваше, че почитателите ще следят трети съдбоносен сет. В последната част Григор си обезпечи стабилен задатък и в последна сметка стигна до триумфа, хвърляйки всички в възторг. С успеха си Гришо зарадва дребни и огромни. Изключително емоцинален бе и ръководителят на тенис клуб “Хасково 2015 ”, към който е картотекиран Димитров.
Йордан Йорданов - ръководител на Търговска колегия “Хасково 2015 ”: Ние направихме това, което от дълги години се създаваше в Хасково. Най-напред построиха кортове, в миналото в далечната 80-та година. След това се появиха други деца и най-сетне се появи първенеца на първенците. Нашият български и малко да изчакаме след още малко време международен номер 1.
Сред най-големите почитатели на Гришо е и кмета на Хасково Добри Бешиванов.
Добри Беливанов - кмет на община Хасково: Горди сме, че нашият съгражданин направи подобен сполучлив мач. Мачът беше доста сложен, само че въпреки всичко класата на Григор си сподели думата. Тенис корта, на който се намираме, би трябвало да носи неговото име. Тъй като той е израстнал тук.
Преди към 2 месеца Гришо съобщи, че огромната му цел е класиране на финалите в Лондон. Е, той освен го направи, а и завоюва шампионата на най- положителните 8. За неговите млади съотборници от “Хасково 2015 ” тази нощ ще остане незабравима. Александър тренира тенис от 3 години. Не крие, че точно Григор е най-любимия му играч.
Александър: Гришо реализира тази година доста неща, той беше толкоз обратно в ранглистата, а в този момент е в топ 3, той за мен е най-хубавият на света. Антоан: Чувствам се необикновено, Григор напряко не мога да допускам още се вълнувам. Гордея се с него!
Гришо с изключение на, като играч, е и огромен образец като човек за младите тенисисти.
Веселин Калемджиева: За моите синове несъмнено да, също за другите деца, доста са горди с него, чакат го с неспокойствие на Гаранти коза, ще вървим на драго сърце да го гледаме на всеки мач. Невена Шопова - треньор в Търговска колегия “Хасково 2015 ”: Един съвършен завършък на един доста сполучлив сезон и на една доста мощна седмица за Гришо. Мисля, че всички доста се гордеем, доста е хубаво.
И по този начин - 23 години откакто футболните ни национали накараха цяла България да се сплоти, в този момент това направи едно момче от Хасково. Гришо сигурно ще изпрати най-силния си сезон. Не единствено поради триумфите в шампионатите през годината, а и поради обстоятелството, че си заслужи третата позиция в международната класация. А до каква степен в действителност може да стигне Гришо, остава да забележим!
 © БТАОще по тематиката Триумфът на Григор Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР