Григор Димитров e финалист в турнира от сериите АТР 250

...
Григор Димитров e финалист в турнира от сериите АТР 250
Коментари Харесай

Гришо ще играе на финал в Женева!

Григор Димитров e финалист в шампионата от сериите АТР 250 в Женева. Първата ни ракета съумя да отстрани международния №9 Тейлър Фриц след страхотна игра и поврат - 3:6, 7:5, 7:6(2). Оспорваният полуфинал продължи 2 часа и 55 минути.

Предишното постигане на Григор на край беше февруари 2018 година - в шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер в два сета. За трофея в Женева Димитров ще спори с Александър Зверев или Николас Джари, които играят довечера.

Гришо за повторно през сезона бе на полуфинал. Предишният случай беше в Ротердам, когато отстъпи на Даниил Медведев в разногласието за място на финала. Именно от този момент Григор не беше записвал поредни победи, само че през актуалната седмица отстрани поредно Роберто Карбайес Баена и Кристофър О`Конъл.

25-годишният Тейлър Фриц бе спечелил единствения предходен мач с Григор Димитров - в Мадрид (2019 г.), като борбата им беше оспорвана и се реши с два тайбрека. Днес обаче насладата е за българина и салдото е подравнен - 1:1 триумфа.
 Григор Димитров се изправя против квалификант на
Григор Димитров се изправя против квалификант на " Ролан Гарос "

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР