Григор Димитров е близо до цифрата 16 милиона долара, спечелени

...
Григор Димитров е близо до цифрата 16 милиона долара, спечелени
Коментари Харесай

Григор спечелил 16 милиона долара от награди

Григор Димитров е покрай цифрата 16 милиона $, извоювани от наградни фондове. Най-добрият български тенисист, който завърши сезона, досега е изкарал Щатски долар 15 902 694 (общо от мачове поединично и на двойки) съгласно формалната статистика на АТП.

Само през тази година приходите му са 1 781 443 $. Гришо обаче получава доста повече от рекламните си контракти. Той е лице на Nike, Wilson, на чартърната самолетна компания JetSmarter, на American Express. В последната ранглиста на списание „ Форбс " Димитров е под №7 в листата на най-добре печелещите тенисисти с 12,7 милиона $ за интервала юни 2017 - юни 2018 година

Фенове на Григор пък направиха специфичен клип, в който събраха мачболите от всичките 24 мача, които нашият тенисист завоюва през тази година. Той позволи и 19 загуби, не завоюва купа, единствено два пъти записа триумф против противници от топ 10 и е 19-и в международната класация, откакто поради отсъствието си от финалите на АТП в Лондон, където предходната година стана първенец, загуби 1500 точки.

През 2017 година Димитров взе купите в Бризбейн, София и Синсинати, завърши с баланс 49:18, с 8 победи над играчи от топ 10 и като №3 в класацията на АТП.

Сега всички чакат какъв ще бъде резултатът от работата на българската звезда с Андре Агаси. Американската легенда към този момент е в екипа на Григор и ще оказва помощ на треньора Дани Валверду. Съвети ще дава и Щефи Граф.

В Лондон бе изтеглен жребият за шампионата, от който ще отсъства Димитров. В група „ Лейтън Хюит " са Роджър Федерер, Доминик Тим, Кевин Андерсън и Кей Нишикори. В „ Густаво Кюртен " са лидерът в ранглистата Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър. В неделя са мачовете Тим - Андерсън и Федерер - Нишикори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР