Блестящ Григор удари Рууд за четвъртия си 1/4-финал в Монте Карло

...
Григор Димитров достигна четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000, след като надигра Каспер Рууд с 6-3, 7-5 за малко над един час и половина игра.
Григор Димитров.
Първата ни ракета нанесе първия си удар в третия гейм на откриващия сет, като реализира втори пробив и дръпна на бърза ръка с 5-1 гейма. Нашият тенисист допусна връщането на един от брейковете, но това не се оказа фатално и така Григор се доближи на крачка от място в последните осем на надпреварата. Четвъртият в схемата норвежец оказа по-сериозна съпротива на Димитров във втората част, но се пропука, сервирайки да вкара сета в тайбрек.

Българинът завърши с четири аса, като бе страхотен на собствен сервис, губейки само две точки на първо подаване за целия мач. Григор стигна четвъртфиналите в един от любимите си турнири за четвърти път в своята кариера след 2013, 2015 и 2018 – през 2018 той игра и полуфинал, който загуби от Краля на клея Рафаел Надал. В спор за място на нов полуфинал в Княжеството Димитров ще се изправи срещу победителя от осминафинала между 11-ия в схемата Хуберт Хуркач и Алберт Рамос-Виньолас от Испания.

Шампионът на Индиан Уелс Тейлър Фриц също си гарантира участие в четвъртфиналите след чист успех над сънародника си Себастиан Корда. Американецът ще играе с един измежду Алехандро Давидович Фокина, който отстрани Новак Джокович във втори кръг, и Давид Гофен от Белгия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР