Григор Димитров допусна експресна загуба от своя идол от детинство

...
Григор Димитров допусна експресна загуба от своя идол от детинство
Коментари Харесай

Григор Димитров бе победен бързо от Федерер на „Уимбълдън”

Григор Димитров позволи експресна загуба от своя кумир от детинство – Роджър Федерер, на тенис шампионата „ Уимбълдън ”. На 1/8-финал българинът, който след шампионата най-вероятно още веднъж ще се завърне в Топ 10 на ранглистата, бе равносилен единствено до 4:4 в първия сет, когато позволи пробив в своето подаване. Швейцарският маестро оттова взе нещата под собствен надзор и единствено за час и 37 минути затвори мача с 6:4, 6:2, 6:4. Леко възкръсване в играта на Григор имаше единствено в края на третия сет, когато съумя да върне пробива на Федерер и изравни за 4:4 гейма, само че по-късно позволи швейцареца още веднъж да пробие подаването му.

Това бе шеста загуба от шест мача на Димитров с Федерер. В тези срещи българинът е спечелил едвам два сета. В дуела на Централния корт през днешния ден Григор позволи и доста брак в играта си – той направи 7 двойни неточности на сервис, при нито една на съперника си, вкара и едвам 64% от първото си подаване (при 70% на Федерер). В допълнение българинът има 25 непредизвикани неточности в мача, против едва10 на Федерер.

В опита си да завоюва своята осма купа от „ Уимбълдън ” швейцарецът ще срещне на 1/4-финал спечелилия от мача сред Милош Раонич (Кан) и Александър Зверев (Гер).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР