Григор Димитров донесе първата точка за отбора на Европа срещу

...
Григор Димитров донесе първата точка за отбора на Европа срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров спечели първа победа за Европа в Чикаго

Григор Димитров донесе първата точка за тима на Европа против Останалия свят в демонстративния тенис шампионат „ Лейвър къп “ в Чикаго.

Българинът победи американеца Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 в откриващия дуел на надпреварата. Той продължи 67 минути.

Григор стартира мача съвършено и завоюва сервис гейма си единствено за 70 секунди, като наниза и два аса. Веднага по-късно 27-годишният българин проби за 2:0. Димитров продължи да господства на корта в „ Юнайтед Сентър “ и направи нов брейк за 5:1, след топка в навън на Тиафо. Веднага по-късно българинът сервираше за продобиване на частта и го направи на нула. Сетът продължи единствено 26 минути.

Втората част беше равностойна. Младият янки стигна до първата си точка за пробив в шестия гейм, само че Григор невъзмутимо я отрази и след това взе подаването си за 3:3. Веднага по-късно Димитров нанесе удар, като самичък направи брейк. За страдание Тиафо на часа го върна, когато опитът на българина за къса топка спря в мрежата – 4:4. Първата ни ракета не трепна и незабавно още веднъж отново проби, след което подаваше за успеха. Гришо поведе с 40:0 и осъществя още първия с десетия си ас.

„ Невероятно беше всичко. Благодаря на публиката в залата, има толкоз доста история тук. Радвам се, че донесох победа на моя тим. Франсис е сериозен противник, преди няколко седмици направихме оспорван мач с него. Мисля че играх добре в срещата, използвах своите шансове, сервирах хубаво. Невероятно е да ме поддържат Федерер и Джокович, с които нормално сме противници “, съобщи Димитров в изявлението на корта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР