Григор Димитров демонстрира много силна игра и се класира за

...
Григор Димитров демонстрира много силна игра и се класира за
Коментари Харесай

Григор мина като валяк през Бублик и е на четвъртфинал под Айфеловата кула

Григор Димитров показва доста мощна игра и се класира за четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Париж. Българинът бе повече от безапелационен против Александър Бублик (Казахстан) и го победи с 6:2, 6:2 за час и шест минути. За повторно в своята кариера Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Париж.
Григор Димитров стартира доста мощно мача и направи пробив още в първия гейм в мача. Александър Бублик направи двойна неточност, с което загуби първото си подаване. След това българинът затвърди пробива и поведе с 2:0.

Димитров стигна до нови благоприятни условия за пробив в третия гейм, когато поведе с 40:15. Представителят на Казахстан съумя да отрази първата, само че по-късно направи нова двойна неточност и Григор поведе с 3:0.

Българинът позволи доста сериозен спад в играта си в четвъртия гейм, което разреши на Бублик да върне един от пробивите и да понижи своето закъснение в сета – 1:3.

Димитров стигна до нови три благоприятни условия за пробив в седмия гейм. Бублик съумя да отрази първите две, само че по-късно Григор му направи ужасно разминаване на мрежата, с което поведе с 5:2. Българинът бе повече от безапелационен на собствен сервис и завоюва първия сет с 6:2.

Димитров позволи съмнения, спад и някои непредизвикани неточности при започване на втория сет. Все отново Гришо съумя да се задържи във значимите моменти, което му разреши да продължи да диктува събитията на корта.

Бублик стигна първи до опция за пробив още в първия гейм на Димитров за втория сет, само че българинът се измъкна и изравни резултата – 1:1.

Не единствено това, само че Григор съумя първи да реализира пробив в петия гейм, с което поведе с 3:2.

В идващия гейм Гришо имаше известни усложнения, като във втория сет първия сервис на Димитров бе под 30%. Все отново първата ракета на България при мъжете съумя да затвърди преимуществото си и да поведе с 4:2, откакто даже се наложи да отразява един брейкпойнт.

В идващия гейм играта на Бублик бе очевидно повлияна от пропуснатата опция. Той позволи две доста съществени непредизвикани неточности, които отвориха страхотна опция пред Димитров. Григор стигна до два брейкпойнта при 40:15. След това българинът провежда доста добра офанзива, която приключи по отличен метод, с цел да направи нов пробив и да поведе с 5:2.

Димитров затвори мача с безмилостен сервис гейм – 6:2.

На четвъртфиналите Григор Димитров ще се изправи против спечелилия от мача сред Хуберт Хуркач и Франсиско Серундоло.

Григор Димитров се класира за девети път на четвъртфинал на шампионат през сезона и за втори на равнище Мастърс 1000.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР