Григор Димитров даде всичко от себе си, но това не

...
Григор Димитров даде всичко от себе си, но това не
Коментари Харесай

Димитров се бори, но силите му не стигнаха за финал в Сан Диего

Григор Димитров даде всичко от себе си, само че това не бе задоволително, с цел да победи Каспър Рууд и да се класира за първия си край от февруари 2018 година

Най-добрият ни тенисист загуби с 1:2 сета (4:6, 6:4, 4:6) полуфиналната среща в Сан Диего, траяла 2 часа и половина.

За българина това бе първи шампионат след травмата в лявото ходило, която получи на US Open. Той направи запаметяващо се завръщане с три следващи победи и малко не му доближи да се класира за финала на конкуренцията от категория АТП 250.

Снимка: Reuters

В първия си полуфинал за сезона Григор се показа устойчиво на сервис, само че в основните моменти международният номер 10 просто бе прекомерно добър.

Мачът стартира чудесно за 30-годишния българин, който небрежно поведе с пробив за 2:0. Тогава обаче норвежецът като че ли се посъбуди, стартира да пласира печеливши удари и мигновено върна брейка. След изравняването на резултата двамата печелеха подаванията си с лекост до 4:4, когато Рууд на два пъти стигна до благоприятни условия за пробив и при втората поведе с 5:4. След това на собствен сервис излезе напред в резултата след 6:4.

Димитров стартира решително и втората част, само че при 1:1 сподели съмнения и стигащият до всяка топка Рууд още веднъж направи пробив при третия си късмет - 2:1. Григор обаче не се даде, навакса закъснение от 0:30 и изравни - 2:2. С течение на гейма българинът стартира да показва още по-голямо въодушевление, възползваше се от всяка уязвимост в играта на противника и направи основен пробив за 6:4, с който изравни сетове.

В третата част двамата си размениха поредно четири пробива преди българинът да поведе с 3:2. Темпото бе високо, с красиви разигравания, а мачът стана още по-оспорван.

Снимка: Getty Images

22-годишният норвежец направи съдбоносен пробив за 5:3 и след това завоюва мача.

За Димитров това бе дебют на шампионата в Сан Диего и той сигурно ще добави точки за международната класация, в която сега е на 29-а позиция.

На финала Каспър Рууд ще се изправи против Камерън Нори от Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР