Григор Димитров даде сериозни поводи за оптимизъм на тенис феновете

...
Григор Димитров даде сериозни поводи за оптимизъм на тенис феновете
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Григор пречупи световния номер 35 в два тайбрека на старта в Париж!

Григор Димитров даде съществени мотиви за оптимизъм на тенис почитателите у нас, откакто през предходната седмица прекъсна поредицата си от три поредни провали и продължи чак до полуфиналите на мощния шампионат във Виена, където беше спрян от бъдещия първенец Даниил Медведев. Това несъмнено ни караше да имаме вяра, че Димитров разполага със силите да закрие сезон 2022 със мощно показване на Мастърса в Париж. Днес родният ни представител имаше тежката задача да се изправи в дуел от откриващия кръг на надпреварата против нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, от който беше позволил проваляне в Куинс, единствено че този път нашето момче сподели по-здрави нерви от съперника си и го пречупи със 7:6(5) 7:6(5), с цел да се класира за осминафиналната фаза, в която му следва конфликт с екстравагантния и безподобен Фабио Фонини.

Срещата стартира с няколко елементарно взети подавания от страна на двамата състезатели, но българинът изигра извънредно слаб гейм при 2:2, когато сбърка смач на празен корт, а най-после съобщи началния си удар с двойна неточност и по този начин изостана с пробив. Нидерландецът пък сервираше на забележително високо равнище и съумяваше да печели голям брой лесни точки, което му позволяваше с лекост да поддържа задатъка си до 5:4.

Тогава последва сериозен напредък в играта на Григор, който пласира свръхестествен минаващ удар от бекхенд, с цел да си обезпечи точка за равнене на резултата, а Ботик не устоя на напрежението и пропусна с доста форхенда си в идващото разиграване, като по този метод имахме цялостен паритет в обособените геймове. Световният номер 35 незабавно се опита да реализира рибрейк, единствено че нашият съотечественик действаше решително в решителните моменти и закономерно н до тайбрек.

В него в началото преимуществото на мини пробива беще на страната на Димитров, но по-нискоранкираният играч обърна нещата до 3:2 в своя изгода. Изведнъж ръката на ван де Зандсхулп се стегна ненадейно и той позволи две следващи двойни неточности, до момента в който родният ни представител изглеждаше извънредно убеден в този интервал от срещата и справедливо измъкна този толкоз оспорван сет.

Втората част започва по сходство на първата и тенисистите нямаха особени шансове на посрещане. Отново обаче първите благоприятни условия се разкриха пред нидерландеца, защото някогашният номер три пресили няколко свои отигравания и най-после инкасира брейк, забивайки длановия си удар в мрежата.

Все отново хасковлията не падна духом и изглеждаше доста стабилен от дъното на корта, само че неговият конкурент не му отстъпваше и даже надви в най-дългата замяна до момента в мача, която продължи цели 33 удара. За страдание на Ботик, то той направи серия от три поредни двойни неточности в седмия гейм и скоро Гришо изравни за 4:4. Оттам насетне никой не откри метод да вземе уверено преимущество и двамата влязоха в нов тайбрек, където още веднъж началният удар на ван де Зандсхулп го подведе и българинът се снабди с два мачбола. Тогава нидерландецът пласира неспасяемо стоп поле, само че незабавно Димитров отвърна със своя печеливша акция към мрежата и се поздрави с крайния триумф.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР