Григор Димитров даде интервю пред Ню Йорк Таймс, в което

...
Григор Димитров даде интервю пред Ню Йорк Таймс, в което
Коментари Харесай

Григор Димитров: Имах много съмнения, мислих дори да приключа сезона

Григор Димитров даде изявление пред " Ню Йорк Таймс ", в което приказва за сравненията с Федерер, както и за последните месеци, в които травма в рамото му пречеше да играе на топ равнище.

" Когато младите играчи стартират своя път, мисля, че те не трябва да бъдат сравнявани с никого ", съобщи хасковлията. " Мисля, че те би трябвало да получат повече пространство, повече време, с цел да намерят себе си на първо място останало. Аз самият разбрах това по сложния метод ", показа Димитров.

" Мисля, че последните 6-7 месеца бяха доста тежки за мен. Аз обаче имах на кого да се опра - моето семейство, моите другари. Продължавах да имам вяра в работата, която вършех, във възобновяване, на което подложих рамото си, във всяко упражнение, във всяка подготовка, в лекото превръщане на ракетата.

Имаше толкоз доста неща, които да трансформира в подобен дребен и в същото време огромен интервал от време. И не щеш ли в този момент, когато сме съвсем в края на годината, стигаш до резултат като този. Това е в действителност особено за мен ", призна Григор.

" Имаше толкоз доста подозрения, които изникваха в моето схващане. А също и мисли вероятно да приключа сезона и да си умря, с цел да мога да строя още веднъж. След Атланта сезонът стана доста сложен, въобще не можех да намеря темп. Продължавах да се изтезавам с рамото, с други дребни неща всеки ден, само че трябваше да мина през тях. "

" Това съм забелязал най-ярко у Федерер е неговото умеене да продлъжава напред след загубите и разочарованията. Винаги съм му се възхищавал, както и за доста други неща. Просто първата ти естествена реакция е да започнеш да униваш, да премисляш, което е доста мъчно. Едно от най-важните качества е да се научиш да продължаваш напред и да оставяш зад себе си. Наистина е мъчно, едно от най-трудните неща, които трябваше да науча. И към момента съм в развой на учене, не съм го усвоил напълно. "

" Това, което ми дава разтуха в този момент, е, че знам, че съм положил повече старания от моя конкурент ", добави Григор във връзка смяната в своите тренировки. " Това е нещо, на което можеш да се уповаваш - аз имам по-силни крайници от него, приключил съм повече работа ", добави най-хубавият български тенисист. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР