Григор Димитров даде доза оптимизъм на своите фенове, че се

...
Григор Димитров даде доза оптимизъм на своите фенове, че се
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Макензи Макдоналд - анализи, коефициенти и очаквания

Григор Димитров даде доза оптимизъм на своите почитатели, че се завръща към най-хубавите си изяви на корта, откакто доближи до четвъртфиналите в Индиън Уелс и несъмнено закупи нужното самочувствие, което като че ли му липсваше в предходните шампионати. Сега българинът е твърдо решен да придвижи положителната си серия и на Мастърса в Маями, само че му следва сложен откриващ дуел.

Първата ни ракета ще срещне локалния представител Макензи Макдоналд, който досега прави отличен старт на новия сезон и в предишното е показвал, че знае по какъв начин да основава проблеми на хасковлията. Визирам конфликта сред двамата на Аустрелиън Оупън през 2018-а година, когато американецът вкара срещата в пета решителна част и даже печели един от сетовете на нула, само че въпреки всичко Димитров не позволява изненада. Нека обаче да се пренесем в сегашното и да поразсъждаваме по какъв начин родният ни представител би могъл да надиграе коравия си противник.

Какво да чакаме Макензи Макдоналд?

Макдоналд е десничар, извършва бекхенд с две ръце и е висок скромните 178 сантиметра. Макензи трябваше да премине през доста тежък интервал в края на 2019-а, тъй като получава сериозна контузия на сухожилието и се връща на цялостни обороти повече от година по-късно. Тогава стартира тенис ренесанса на 26-годишния състезател, който започва предишния сезон отвън топ 200, единствено че го завърша на ръба от влизане в първите 50.

Този незабравим напредък му носи премията за най-хубаво завръщане в ATP Тура през миналата година, а след това Макдоналд доближава до рекордната си 49-та позиция. Местният представител има единствено един край на най-високото равнище, но е реализиран на мощния шампионат във Вашингтон. Тогава американският тенисист остава извънредно покрай трофея, единствено че бива надигран в трисетова борба от Яник Синер.



Непоставеният състезател обича да взема рано топката след отскока и тъкмо това изяснява желанието му към бързите настилки. Американецът удря топката, като харесва високотемповите замени, въпреки че не е измежду най-силовите състезатели. Най-силната страна на Макдоналд е неговата невероятна експедитивност в краката и способността му да върне съвсем всяка една топка в корта, тъй че несъмнено можем да чакаме Димитров да поставя спомагателни старания за спечелването на всяко едно разиграване.

Как би могъл да се опълчи Григор Димитров?

Нашият съотечественик има значително физическо преимущество и би трябвало да се възползва от него, налагайки нападателен жанр на игра през цялото време. Кортът в Маями е относително бърз, което ще разреши на Григор да реализира сходен игрови проект и да се възползва от надалеч по-голямата линейна скорост на своите удари от главната линия.

Наглед международният номер 54 се усеща еднообразно добре от двете страни и несъмнено разполага с отлична техника, която може да се види образно при съприкосновението на ракета с топката. Макдоналд има доста чисти удари и е податлив да нападна всеки един по-къс сервис, само че ниският му растеж носи своите дефицити. Визирам опцията Гришо да вкара в приложимост кик сервиси, при които да последва доста висок отскок на топката и по този начин американецът ще има съществени проблеми на ретур.



Категорична ще бъде потребността от осъществяване на надалеч по-голям % топспин бекхенди, тъй като слайсовете на българина не биха основали никакви компликации на неговия противник и даже могат да се извърнат против него, в случай че се окажат прекомерно плитки, имайки поради честите излизания на Макензи към мрежата.

Накрая бих предложил на хасковлията да работи с по-малък % на импровизация и да заложи на по-силова от нормалната игра. 26-ият подложен опита нещо сходно в мача си против Рубльов, единствено че не случи на точния човек, до момента в който в този момент има нужните качества да притисне съществено локалния представител и да го кара да се усеща оптимално неловко. Макдоналд е задоволително способен тенисист да реагира на всяка една внезапна промяна на темпото и да обърне това против Григор, който просто би трябвало да държи нещата елементарни и ефикасни.

Очаквания и коефициенти

Очаквам нелека откриваща среща за първата ни ракета в Маями и няма да се учудя на нов трагичен свършек сред двамата, като още веднъж имам вяра в това, че по-опитният състезател ще покаже класата си в решителните мигове, с цел да реализира нова победа над американеца.

Букмейкърите също защитaват моята теза, предлагайки коефициент от 1.60 за Димитров, до момента в който възможностите на новобранеца са оценени на 2.30. Вие пък още веднъж ще може да наблюдавате дуела на обичайните линкове в Tennis.bg, а шоуто се чака да стартира малко след 01:00 часа тази нощ.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР