Григор Димитров чрез тенис клуб Хасково иска да сложи ръка

...
Григор Димитров чрез тенис клуб Хасково иска да сложи ръка
Коментари Харесай

Не, 80 лева на час в НТЦ не е мечтания бизнес за Григор

Григор Димитров посредством тенис клуб " Хасково " желае да постави ръка на най-апетитните кортове в столицата - тези на " Национален тенис център " (в Борисовата градина).

За новото бизнес начинание на тенисист номер 1 у нас заяви ВoulevardBulgaria.bg.

Съоръжението е благосъстоятелност на държавното сдружение “Академика 2011” (с принципал Министерството на младежта и спорта) и до момента се ръководи от Българската федерация по тенис под името “Български народен тенис център”.

Точно преди две седмици управлението на “Академика 2011” афишира състезанието, като оптималният период за наема е 20 години. Минималният изискван размер на капиталовата стратегия е 2,5 млн. лева (с включен ДДС), а началната конкурсна месечна цена на наема е 5500 лева

Кандидатите имат период за внасяне на идея за развиване и капиталова скица за Националния тенис център до понеделник, 19 юли 2021. Предложенията ще се прегледат от комисията по оценка на идващия ден на закрито съвещание.

Припомняме, че родният клуб на Григор Димитров " Хасково " към този момент има една концесия за тенис кортовете на „ Кенана “. Там са осем корта, с два корта в зала, един от най-хубавите и огромни комплекси в България. Той е обичаният комплекс на българските тенисисти още от времето на 80-те години, когато беше издигнат.

Преди няколко години различен хасковски клуб, на който татко му е президент, направи дружно с общината сделка за шест корта в центъра на града.

Простите сметки демонстрират, че към днешна дата Григор Димитров, татко му и мениджъра му Георги Стоименов имат за бизнес 14 корто в Хасково. Там обаче се прави очевидно единствено бизнес, защото след подрастващите няма ярки имена от Хасково.

Единственият ярък лъч - Адриано Дженев, избра да продължи кариерата си в Търговска колегия " Пловдив 1981 ". Проблеми има и с подръжката въз основата. Преди малко повече от месец имаше шампионат от ITF 2 категория, който за малко не се провали, защото имаше проблеми с кортовете след падналия дъжд.

Пред сътрудниците от dsport любопитно мнение изрече вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Огнян Илиев (бивш капитан на България за Купа Дейвис) от Търговска колегия Черно море-Елит Варна, предходният клуб на Григор Димитров.

Илиев възрази „ Националния тенис център “ да бъде за бизнес, а не място, където през последните години гратис се приготвят български тенисисти. БФТенис също ще взе участие в състезанието.

" Искам да изкажа моите благодарности към Григор Димитров за това, което той е направил за българския тенис през годините. Също и за някои неща, които той не пожела да направи за българския тенис. Въпреки това той заслужава овации и благодарности ", разяснява Илиев.

" Не желая да бъда безсрамен, само че на моменти ми идва тъкмо това. Григор, като тенисиста Григор, е получил всички неща, които са му са се полагали. Той е бил състезател на годината, почетен жител на Варна, почетен жител на Хасково. Григор е бил признат с обич на всички места. "

" Този конкурс е ориентиран против тениса, който доста го обичаме. Всички ще кажем, че всичко вършим в името на тениса. Първо ще кажем, че кортовете не са доста хубави, само че ще станат ужасно хубави. Разправят се всякакви неща... В " Национален тенис център " упражняват гратис тимовете на България във възрастите 14 и 16. В събота отпътуват на Европейски шампионати. Това са българските тенисисти, които се приготвят гратис, спят и се хранят от Българска федерация тенис. Има лагери и за други деца. Там е цялостно с хора и деца, които играят тенис. Там не се вършат часове по 80 лв.. "

" През годините всичко това се е предписание – надпревари, държавни шампионати, държавни шампионати, районни шампионати, интернационалните шампионати, лагери, съдийски курсове, треньорски курсове. Да, този „ Национален тенис център “ не бил с доста положителни финансови резултати. Не е работа обаче на " Национален тенис център " да печели по 80 лв. на час. “

" Федерацията е длъжна да взе участие в този конкурс, тъй като " Национален тенис център " е сърцето и душата на българския тенис и го е потвърдил с това нещо, че всеки един е добре пристигнал на всяко едно мероприятие. "

" Ние приказваме за тенис. Ние не може да бъдем хората, които ще желаеме по 80 лв. на час от деца. Това е бизнес. Който желае да си прави бизнес, да си купи земя, да си направи тенис кортове и да прави, каквото желае. То ще бъде негова благосъстоятелност.

Съжалявам. Аз обичам Григор Димитров. Той си даваше душата и сърцето и той в действителност го е правил. Това не е фантазията на Григор, сигурен съм, тъй като тук излиза единствено бизнес, бизнес и отново бизнес. Хубаво, да вземем всички бази – в Хасково две, тука една, в София 13 корта. Общо 28 корта към този момент имат те ", сподели още Огнян Илиев.

Припомняме, че тенисистка номер 1 на България Цветана Пиронкова също има собствен комплекс с кортове, само че не взе на готово тези на родния си клуб Локомотив, а построи със свои средства и земя от Община Пловдив нови.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР