Григор Димитров беше само преди 10 месеца време извън първите

...
Григор Димитров беше само преди 10 месеца време извън първите
Коментари Харесай

След силните игри в Маями: Григор ще се изкачи в ранглистата и е пред завръщане в топ 10

Григор Димитров беше единствено преди 10 месеца време отвън първите 30 в света, само че от този момент първата ни ракета е извънредно непрекъснат в своите изяви и не стопира да прогресира в класацията на ATP. Българинът се изкачи до 12-тата позиция при последното възобновяване на подреждането, което се явяваше най-хубавото му достижение по този индикатор от 2018-та година насам, само че още в понеделник можем да чакаме нова стъпка напред за него в това отношение.

Димитров нямаше да пази съвсем никакви точки в Маями, защото през минаия сезон отпадна в третия кръг на надпреварата и по тази причина в този момент ще прибави цели 355 пункта към своя актив с класирането си за 1/2-финалите. По този метод, то е изцяло несъмнено, че нашият съотечественик ще изпревари Стефанос Циципас, трансформирайки се в най-високоранкирания тенисист с еднорък бекхенд.

Както знаете, то преди няколко седмици се случи за пръв път в историята на тениса да нямаме представител на топ 10, който практикува противоположен удар с една ръка, а самият Димитров може напълно скоро да запълни този липса, тъй като към този момент изостава единствено на 45 точки от международната десетка и сигурно го чака завръщане в най-елитния тенис ешалон, в случай че през днешния ден прекъсне отрицателната си поредност в конфликтите си с Александър Зверев, от който изостава с 1:7 в директните им дуели.

Засега е изцяло несъмнено, че първата ни ракета ще е най-малко 11-ти при подновяването на ранглистата, а нов успех е кадърен да го изстреля чак до деветото място и да му даде отлични изгледи да се бори за място на ATP финалите в Торино, като се има поради, че Димитров към този миг заема 6-то място в годишната ранглиста.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР