Григор Димитров беше много сериозно тестван от Кристофър О`Конъл през

...
Григор Димитров беше много сериозно тестван от Кристофър О`Конъл през
Коментари Харесай

От сет и пробив пасив: Григор показа забележителен борбен дух и ще играе 1/2-финал в Женева!

Григор Димитров беше доста съществено тестван от Кристофър О`Конъл през днешния следобяд и в един миг изглеждаше, че полуфиналната фаза в Женева ще остана мираж за четвъртия подложен, само че той сподели страхотна борбеност и съумя да се върне от сет и пробив пасив, с цел да наложи волята си над своя противник - 6:7(5) 7:5 6:4. Така българинът се класира за повторно през годината за финалната четворка на ATP съревнование, като преди този момент го стори в Ротерам, където беше спрян от Даниил Медведев.  

Утре пък Гришо ще излезе в търсене на своя първи край от пет години насам

Началото беше чудесно за Григор, който още в четвъртия гейм доближи до три следващи точки за пробив, само че пропусна бекхенд по правата от непосредствена непосредственост до мрежата и след това австралиецът се окопити, с цел да се измъкне от сложната обстановка. Постепенно полуфиналистът от Мюнхен заигра със сериоза доза самочувствие и диктуваше разиграванията, до момента в който първата ни ракета стоеше прекомерно въздържан на корта и значително непринудено съобщи самодейността в ръцете на своя противник.

Това разреши на О`Конъл да разгърне мощта на своя форхенд, което неколкократно вкара нашия съотечественик в сложни обстановки при лично подаване, само че той въпреки всичко удържаше на натиска и първата част щеше да бъде решена в тайбрек.

Там международният номер 85 кол поведе с мини брейк, само че родният ни представител се съвзе бързо и имахме тъждество при промяната на полетата. За страдание, то непоставеният състезател още веднъж си върна преимуществото в точките, откакто нападна мекия втори сервис на Димитров и справедливо си обезпечи два сетбола. Последва гръмотевичен форхенд уинър от ракетата на някогашния номер три, единствено че незабавно пристигна ред на неточност от същата тази страна и откриващата част отиде в актива на посочения за новобранец играч.

Григор изглеждаше мощно повлиян от развръзката в първия сет и се поддаде на разочарованието в идващите минути на дуела. Най-добрият български тенисист излъчваше ниски равнища на сила, като просто удряше топката с всичка мощ и неточностите му непрестанно се увеличаваха. Така изцяло справедливо по-нискоранкираният тенисист се откъсна напред с 3:0 гейма, само че международният номер 33 надалеч не беше споделил последната си дума и реализира рибрейк, пласирайки необикновен форхенд диагонал в придвижване. Оттам насетне се виждаха съществени съмнения в тениса на на О`Конъл, а родният ни представител стоеше все по-стабилно в размените от главната линия и доста скоро още веднъж отмъкна подаването на съперника, с цел да провокира изиграването на решителна част.

Димитров продължи да господства съществено в третия сет и незабавно реализира нов пробив, откакто имаше шанс ретурът му да попадне върху линията. Наред беше нулев сервис гейм в интерес на нашия съотечественик, който го затвори благодарение на 11-ия си ас. 

Тогава австралиецът реши да вземе здравно спиране поради болежка в региона на крайници си, а това разруши съществено ритъма на Григор, чиито удари летяха с голяма разстояние от очертанията на корта и скоро паритетът в резултата беше възобновен. 85-ият в света даже имаше късмет на личен ред да поведе с брейк, само че хасковлията се съвзе тъкмо тогава и конструира няколко следващи безупречни разигравания, с които реализира поврат в гейма.

Този миг се оказа съдбоносен за изхода на мача, защото първата ни ракета още веднъж заигра най-хубавия си тенис и незабавно още веднъж си върна пробива предимство, който задържа до последно и в последна сметка победи в тази близо 3-часова борба!

WHAT A BATTLE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР