Григор Димитров беше изправен пред отпадане в първия си мач

...
Григор Димитров беше изправен пред отпадане в първия си мач
Коментари Харесай

Григор показа страхотен характер срещу чилийски левичар в Маями

Григор Димитров беше изправен пред отпадане в първия си мач на Мастърса в Маями, само че сподели страховит темперамент, с цел да обърне мача си против международния №44 Алехандро Табило.

Гришо победи с 6:7(5), 7:6(5), 6:2 след два часа и половина игра, като направи превъзходен поврат в тайбрека на втория сет. Губеше с 2:5 точки, само че завоюва пет следващи разигравания и изравни сетовете. След това в решителния трети сподели превъзходството си.

Така се класира за 1/16-финалите, където ще играе с германеца Яник Ханфман, №56 в международната класация.

44-ият в класацията Табило за първи път се изправи против най-хубавия ни тенисист и го затрудни с левичарския си сервис. Мачът изобилстваше от асове, като Табило направи 18, а Гришо 23.

В първата част чилиецът пропусна три благоприятни условия за пробив при 4:3 в негова изгода, само че като цяло двамата сервираха доста мощно. Тенденцията се резервира в тайбрека, където нямаше мини пробиви. Това се промени при 4:5 и сервис на Григор, когато българинът при втория си удар ненадейно сгреши форхенд. После чилиецът се възползва и приключи със 7:5 точки.

Вторият сет беше също доста равносилен, а този път Григор изпусна три благоприятни условия за пробив. Случи се при 3:2 в негова изгода. И тук единствено един гейм даде такива шансове, а в останалите сервирането беше доста мощно. Този път в тайбрека обаче Григор изостана доста рано. Падаше с 2:5, когато се активизира и при 4:5 със страховит смач върна мини пробива. Спечели пет следващи точки, завършвайки сета с ас за 7:5.

В третата част просто беше по-добрият състезател, а противникът му стартира да прави от ден на ден неточности. Стигна се до два пробива - още в първия гейм и по-късно за 5:2. Мачът беше затворен удобно на сервис след гейм на 15.

" Не знам по какъв начин се измъкнах, бях в дуела, не мислех доста. Играх против един от най-хубавите сервиси. Бях съсредоточен, останах в мача. Не направих нищо изключително и търсех ударите си. Бях стабилен. В третия сет бях доста мощен. Трябваше да остана в мача, това е. Без значение дали той има задатък или не. Когато си напрегнат, опитваш да го прехвърлиш на другия тенисист. Атмосферата беше доста добра. Зрителите бяха невероятни и за двамата. Видях доста българи. Беше почтена борба и това ми харесва. Хубаво е да имаме такава сила на тези места ", съобщи Димитров на корта след успеха си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР