Григор Димитров беше близо до участие на втори пореден полуфинал,

...
Григор Димитров беше близо до участие на втори пореден полуфинал,
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите в Марсилия

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Григор Димитров беше покрай присъединяване на втори следващ полуфинал, само че отпадна в шампионата от сериите АТП 250 в Марсилия. Българинът загуби трагично в четвъртфиналите от Александър Бублик (Казахстан) след три сета - 5:7, 6:3, 6:7 (6). Двубоят продължи два часа и 20 минути.

Димитров пропусна мачбол на собствен сервис, откакто водеше с 6:4 в тайбрека на третия сет. Бублик обаче се активизира и взе четири следващи точки, с което завърши и мача. Българинът и неговия казахстански противник се срещнаха за пети път, като Бублик реализира трета победа. Той спре серия от два следващи триумфа на Димитров.

В полуфиналите представителят на Казахстан ще играе с Хуберт Хуркач, който Димитров в профил преди седмица в Ротердам и по-късно стигна до полуфинал.

Мачът на Димитров с Бублик се трансформира в надстрелване, откакто българинът осъществя 14 аса, а противникът му 16, като надлежно двамата имаха четири и седем двойни неточности.

В първата част двамата си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, след което Бублик още веднъж взе подаването на някогашния №3 и поведе с 6:5, след което затвори и частта. Последва мощен сет на Димитров, който небрежно поведе с 4:1 и до края не позволи изненада.

В заключителния сет Димитров избави точка за пробив, само че нямаше доста шансове при подаването на противника си. Стигна се до тайбрек, в който българинът не се възползва от преимущество с 6:4.

 

Други настоящи спортни вести:

Валенсия - Олимпиакос 85:92: Седма поредна победа за Везенков и компания в Евролигата

Българинът Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос победиха Валенсия с 92:85 (15:25, 20:20, 30:13, 27:27) като посетител в Испания в среща от 25-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Успехът бе седми следващ и общо 18-и за гръцкия гранд, който е водач във краткотрайното класиране. Тимът на Валенсия заема девето място преди изиграването на всички мачове от кръга с актив от 13 победи и 12 провали.

Александър Везенков способства за успеха на гостите от Пирея с 20 точки, 16 от които означи през второто полувреме и добави 7 битки, 1 асистенция и 1 отнета топка за 33 минути на терена. Днес Везенков ще се причисли към националния тим на България за основното домакинство на Португалия в неделя (26 февруари) от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.
Костас Папаниколау бе най-резултатен за гостите с 22 точки, 4 битки и 3 асистенции, а Томас Уолкъп се отличи с 13 точки, 2 битки и 6 асистенции. За Валенсия Клемен Препелич осъществя 21 точки и 4 асистенции.

В идващия си дуел в Евролигата тимът на Олимпиакос ще гостува на италианския Армани Олимпия Милано на 3 март.

Купа " Странджа ": България има девет боксьори на 1/2-финалите

Българските боксьори си осигуриха девет медала от 74-ото издание на интернационалния шампионат за Купа " Странджа ". Успешното показване на родните национали в зала " София " продължи и в петък вечер, когато бяха излъчени още трима полуфиналисти.

В категория до 57 кг Хавиер Ибаниес се оправи с шведа Небил Ибрахим. Олимпийският и международен първенец за младежи се поздрави с победа с 4:1 съдийски гласа. Той стартира малко по-сковано срещата, само че във втория и третия рунд разпростра капацитета си и стигна до триумфа. Днес натурализираният кубинец ще се изправи за място на край против Чифчъ Батухан (Турция).

При 75-килограмовите ще имаме двама представители на полуфинал. В горната половина на схемата Уилиам Чолов доминираше напълно на кръга в мача с Ерик Мендоса (Швеция). 20-годишният гений сподели класа и с красива игра взе чиста победа с 5:0. Днес българинът ще играе за край против Хавасбек Асадулаев (Узбекистан).

В долната половина на схемата Рами Киуан също последва образеца му. Националът преодоля съпротивата на сърбина Алмир Мемич с 5:0. В събота той ще мери сили против Нурканат Раис (Казахстан). Така през днешния ден България ще има общо девет боксьори на полуфиналите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР