Григор Димитров бе спрян на осминафинал на Уимбълдън от 6-ия

...
Григор Димитров бе спрян на осминафинал на Уимбълдън от 6-ия
Коментари Харесай

Григор направи голям мач, но все пак отстъпи пред младока Руне

Григор Димитров бе спрян на осминафинал на " Уимбълдън " от 6-ия в света Холгер Руне (20 г.) - 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 за 3 часа и 20 минути игра. Първат ни ракета направи доста мощен мач против един от най-хубавите в света, само че това се оказа незадоволително да го преодолее.

Натежаха изгубените тайбрекове във втория и третия сет, а в четвъртия Димитров се пречупи. До през днешния ден той бе спечелил и трите си дуела без изгубен сет.

С тази инерция той стартира чудесно мача, въпреки, че от 0:40 трябваше да се оправя с точка за пробив. Решаващият миг в първия сет настъпи в седмия гейм. При 3:3 българинът отрази няколко точки за пробив, като направи и изключителни осъществявания. С доста темперамент той измъкна подаването си, а по-късно с нови топки на корта проби Руне и поведе с 5:3. При последната точка се подхлъзна на тревата и падна, като изпитваше болежка и опасенията бяха, че е получил разтежение.

Димитров обаче продължи и завоюва сета с 6:3.

Във втората част първата ни ракета продължи с увереното показване и направи пробив за 3:1. Тук бе първият основен миг, прахосан от Григор. Руне постепенно подвигна равнището на играта си и взе подаването на Димитров за 4:4.

Така се стигна до тайбрек, в който с помощта на отличен бекхенд на линията датчанинът поведе с 6:4 и получи право на два сетбола. Българинът избави и двата, само че идващите две точки бяха за Руне, който изравни сетовете - 1:1.

В третата част двамата тенисисти взимаха решително подаванията, като даже не даваха благоприятни условия за пробиви. Така се стигна до нов тайбрек, в който с помощта на два мини пробива Холгер Руне дръпна с 5:1. Той стигна и до 6:3 и макар че пропусна първия си сетбол, осъществя втория на собствен сервис за 7:4.

В четвъртия сет същинска конспирация имаше до 2:2. При 2:3 българинът позволи две поредни двойни неточности, по този начин загуби подаването си. Руне небрежно поведе с 5:2 и до края съумя да стигне до сложна, само че сладка победа.

На четвъртфиналите Холгер Руне ще играе с спечелилия от мача сред международния номер 1 Карлос Алкарас и италианеца Матео Беретини. 

" Чувствам се необикновено, Григор е страховит тенисист, той ме тласна до лимита на опциите. Благодаря на феновете за поддръжката ", разяснява датчанинът след триумфа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР