Григор Димитров бе надигран от Хуан Мартин Дел Потро в

...
Григор Димитров бе надигран от Хуан Мартин Дел Потро в
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да се пребори с Дел Потро

Григор Димитров бе надигран от Хуан Мартин Дел Потро в борбата за купата на шампионата в Стокхолм. Българинът отстъпи на финала с 4:6, 2:6 след 1 час и 23 минути игра. Дел Потро съумя да завоюва значимите точки, като направи три пробива и не загуби нито един гейм, в който сервираше, макар че Григор имаше четири благоприятни условия за пробив.

Григор позволи шеста загуба от осем мача против Дел Потро. Той загуби за повторно на финала в Стокхолм, където е първенец от 2013 година Аржентинецът пък отбрани купата си от предходната година и записа девета поредна победа в столицата на Швеция. Бившият номер 4 в света усили дребните си шансове да се класира за финалите на ATP в Лондон, за където Димитров има обезпечено присъединяване.

Първата ни ракета стартира нерешително, като още в първия гейм българинът самичък си сътвори проблеми. След първия си ас при 30:0 първата ни ракета направи две следващи двойни неточности. Той загуби идващото разиграване, което означаваше точка за пробив, само че аржентинецът не се възползва. В този интервал Григор играеше единствено на бекхенда на противника, само че още веднъж позволи неточност и последва нов късмет за пробив. Осмият в света игра рационално и след добра композиция приключи с прелестен форхенд по правата, с цел да изравни. След това вкара два първи сервиса, които доведоха до бързи точки и продобиване на гейма.

Дел Потро като че ли по-бързо откри ритъма си и завоюва гейм на нула за 2:2. Първият сервис на аржентинеца работеше и това му даваше преимущество. В петия гейм Григор позволи няколко неточности и се озова, догонващ с 15:40, което бе последвано от нова топка в навън и първият пробив в мача бе факт.

Димитров подвигна равнището и стигна до късмет незабавно да върне пробива. При офанзивата на Дел Потро българинът опитва доста сложен минаващ удар, като топката не мина доста надалеч от главната линия. След това някогашният първенец от US Open съумя да измъкне гейма. При идващото си подаване аржентинецът не загуби точка, като поведе с 5:3. Сервирайки за сета, вратата се открехна пред Григор, който поведе с 30:0, само че след два мощни сервиса резултатът бе подравнен, а малко по-късно Дел Потро завърши гейма след ас.

На ранен стадий във втората част нещата се развиха неприятно за Григор. В третия гейм той направи добра офанзива, само че сбърка ъгъла, където трябваше да приключи точката. Най-добрият ни тенисист уцели противника и то на неговия форхенд. Освен това беше на мрежата, което го правеше уязвим и някогашният номер 4 в света се възползва.

Димитров получи опция незабавно да върне пробива, като поведе с 40:15 при сервис на Дел Потро. Два мощни сервиса обаче не му дадоха опция да влезе в разиграване. Секунди по-късно българинът се оправи ослепително с офанзивите на Хуан Мартин и стигна до нов брейк пойнт, само че и той бе избавен. Аржентинецът измъкна гейма и поведе с 3:1. Дел Потро сподели отлична отбрана в седмия гейм, като още веднъж съумя да стигне до пробив и малко по-късно постави завършек на разногласието.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР