Григор Димитров бе много самокритичен в изказването си след драматичната

...
Григор Димитров бе много самокритичен в изказването си след драматичната
Коментари Харесай

Григор: Добър урок за мен, той заслужаваше победата

Григор Димитров бе доста самокритичен в изявлението си след трагичната победа с 3:6, 6:3, 7:6(6) над Райън Харисън във втори кръг на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Шанхай.

@GrigorDimitrov #ShanghaiRolexMasters R2 pic.twitter.com/zRySGIZbcZ
— Grigor Dimitrov fam (@XIBUXIAGU) October 11, 2017
“Не знам какво да кажа. Предполагам, че вярата умира последна. Губех с 3:6, а Райън играеше феноменално и в действителност заслужаваше успеха. Аз обаче се усещах добре и не мислех, че може да изгубя мача.

 Битката Григор Димитров - Райън Харисън @@@Но това е нов шампионат в нов град с нов корт и нови топки, тъй че бях ръждясал, нагледно казано. Трябваше ми малко време да се настроя в ситуацията, тъй като е първи мач. За мен са доста значими мачовете, в които не играя добре и реализирам победа, те се ценят най-вече.

В третия сет равнището ми поспадна в един миг - водех с брейк, само че направих доста слаб сервис-гейм, а той стартира да рискува с ударите си и ръцете му станаха по-ефективни. След това трябваше да се боря непрекъснато за оставането си в мача, само че сигурното е, че не би трябвало да върша такива неточности.

Ако позволи да изгубя ранно преимущество с брейк по подобен метод против по-високо сложени противници, евентуално няма да съумея да осъществя поврат. Това беше добър урок за мен, ще го запомня и в идващите срещи ще виждам да не върша такива неточности.

Според мен подобен вид мачове дават повече убеденост от съвършен дуел. Аз персонално го оценявам повече, изключително при поврат след три мачбола, защото от време на време е извънредно мъчно да намериш метод да победиш, без да играеш най-хубавия си тенис. Сега ми би трябвало добра отмора, нямам самообладание за идващия мач”, разяснява Димитров след дуела с Харисън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР