Григор Димитров бе емоционален и на пресконференцията след финала на

...
Григор Димитров бе емоционален и на пресконференцията след финала на
Коментари Харесай

Гришо обясни за сълзите след финала

Григор Димитров бе прочувствен и на конференцията след финала на Мастърс шампионата в Париж, изгубен от Новак Джокович с 4:6, 3:6.

Още на корта българинът се разплака и се наложи да бъде успокояван от сръбския №1, който в същото време даваше шампионското си изявление на няколко метра.

Час по-късно първата ракета на България застана на конференция против медии и разгласи:

Трябва да остана положителен и да виждам по този метод напред. Беше невероятна седмица, желаех да направя мощен завършек на сезона и го направих. Спечелих огромни победи и това е позитивната страна.

Естествено, през днешния ден бях прочувствен... Трудно е да събереш в думи страстите си. Плаках, тъй като доста желаех тази купа! И когато не се случи...

Аз си знам през какво минах в последните месеци на корта и отвън него, по тази причина и бяха сълзите след края. Но това бяха сълзи освен на горест, а и на благополучие. Аз съм човек като всички останали, в никакъв случай не е занимателно да загубиш край...

Като игра последните месеци са доста положителни и бях покрай това да ги завърша с тази купа, за която мечтаех.

Аз самият не се показах в най-силната си светлина в този мач, сервисът ми не вървеше, не успявах да подвигна равнището в избрани моменти... А и Новак в такива мачове, е необикновен. Въпреки, че през днешния ден не бе в най-хубавото си физическо положение. Той е друго равнище на финали, това е най-голямото предизвикателство в тениса. Успява да изкара максимума от себе си, без значение в какво положение е. "

Репортер го попита за това, че има забележими белези и статистически индикатори за съпоставения сред 2023-а и 2017-а при Григор, а това бе най-силната година в кариерата му с 4 трофеи и място под №3 в международната класация. Отговорът на Димитров:

" Нещата са положителни сега, само че много разнообразни оттогава. Сега надали мога да проучвам и да приказвам доста по тази тематика, не съм мислил по нея. Знам обаче, че съм гладен за триумфи, желая да съм в тази позиция от през днешния ден - да играя финали. Когато стартира на шампионат, желая да направя оптималното. През последните седмици имаше много мачове, които изглеждаше, че няма да завършат добре за мен, само че излизах от тези обстановки и печелех. Има дребни елементи, които още би трябвало да усъвършенствам, само че нещата наподобяват положително. "

Друг въпрос бе за променения му метод на подготовка за мачовете.

" Напоследък просто оставям телефона настрани за някакво време, излизам повече на разходки и отстранявам време за себе си, за вътрешния си свят - отвърна българинът. - Естествено, диетите, сънят и всичко останало - те са наложителни за един спортист. Има доста неща отвън корта, които са част от нашата работа. Никога не трябва да забравяш за себе си и вътрешния си мир. "

 

Снимка: AP/БТА
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР