Григор Димитров – Давид Гофен 6-3 0-1 (Отк. Гофен)Григор Димитров

...
Григор Димитров – Давид Гофен 6-3 0-1 (Отк. Гофен)Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор на първи финал за 2018 г.


Григор Димитров – Давид Гофен 6-3 0-1 (Отк. Гофен)
Григор Димитров се класира на край на АТР500 шампионата в Ротердам след отричане на Давид Гофен при 6-3 0-1 и 15-0 във втория гейм от втория сет. Белгийският тенисист получи противен удар в окото и не съумя да продължи. Така българинът доближи на първи край през новия сезон, а в спор за трофея в зала „ Ахой “ ще излезе против Роджър Федерер или Андреас Сепи.
В първите си две подавания българинът вкарваше 82% първи сервис и бе изгубил две точки в тези случаи (7/9). Световният №4 търсеше оптималната дълбочина в ударите си и държеше противника надалеч зад главната линия – 2-1.
В четвъртия гейм при 30-30 Димитров взе преимущество в разиграването с бездънен ретур и стигна до първия брейкбол в мача. Не съумя да го осъществя, само че се задържа в частта и си обезпечи нов късмет, като този път Гофен пропусна форхенд – 3-1. Шампионът от Лондон подаваше за затвърждаване, продължи да управлява протичащото се на кората и дръпна 4-1.
В седмия гейм белгиецът стана по-настоятелен в офанзивите си към бекхенда на противника. Григор отрази топка за рибрейк с ас – 40-40, след това Гофен пропусна форхенд по опразнената права на втори брейкбол, а най-после Димитров откри сервиса си и повиши на 5-2.
Българинът сервираше за сета при 5-3 и поведе 40-0, само че загуби четири следващи точки. Заличи точката за пробив, а след това и още две. Първият му сервис тотално изчезна и обезврежда нова заплаха, преди най-после да затвори сета – 6-3.
След първата точка от втория гейм на втория сет Гофен излезе на мрежата и получи и се единствено контузи от удар от рикоширала топка от личната му ракета в окото, след което тенисистът бе изведен от игрището, а след това бе обявено, че няма да се върне да продължи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР