Грешно обявяване на полетната информация е причината за отклоняването на

...
Грешно обявяване на полетната информация е причината за отклоняването на
Коментари Харесай

Техеран: Върнахме самолета на Борисов заради грешка на пилота му

Грешно оповестяване на полетната информация е повода за отклоняването на държавния " Еърбъс” от въздушното пространство над Иран. Това излиза наяве от формалната позиция на иранското външно министерство, която беше публикувана до медиите, съобщи бТВ. Вчера стана ясно, че държавният аероплан на България, пренасящ делегация на път за Саудитска Арабия е бил отклонен от иранското небе. Според посолството на Ислямската република в София повода е точно техническо неразбирателство.

" Неиздаването на позволение за прекосяването на самолета на българския министър-председател през въздушното пространство на Иран не е вярно”, съобщи Бахрам Гасеми, представител на ведомството. " Това, което се случи, бе неправилно оповестяване на полетната информация от страна на водача на самолета към кулата в Иран, като затова самолетът не беше идентифициран”, разяснява в допълнение той. Според него причина за объркването на данните могат да бъдат осъществените промени в последния миг от страна на българския водач.

В края на известието се показва, че Иран има едно от най-безопасните пространства за въздушен пренос в района, което " е постоянно отворено за самолетите на другарски страни като България, която има доста положителни връзки с Иран”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР