Грешно и неправилно е решението България да бъде отрязана за

...
Грешно и неправилно е решението България да бъде отрязана за
Коментари Харесай

Разочарование, но и оптимизъм в България след поредното не за Шенген

Грешно и погрешно е решението България да бъде отрязана за Шенген. Тази позиция изрази пред медиите някогашният външен министър Екатерина Захариева след съвещанието на външната парламентарна комисия. Надявам се напълно скоро, още пролетта на другата година, това решение още веднъж да бъде сложено на дневен ред, посочи депутатът от ГЕРБ.

От 2012 страната ни извършва критериите. По думите на Захариева е незаслужено България и Румъния да са отвън Шенген.

Външният министър Николай Милков увери, че продължаваме до края борбата за Шенген. Изпълнили сме си изискванията, в никакъв случай не сме имали по-голяма поддръжка, сподели първият ни посланик. Той се надява през март 2023 да влезем в Шенген.

Социалистът Кристиян Вигенин посочи, че решението е предстоящо и разочароващо. Но не би трябвало и да ни обезсърчава. Отново трябвало да се сложи тематиката. Явно ще би трябвало да се работи по-активно със страните, които показаха опасения, по думите на Вигенин.

Ивайло Мирчев от Демократична България счита, че всички би трябвало да запретнат ръкави и през 2023 да влезем в Шенген. Това би трябвало да е урок за цялата политическа класа, счита той. Сега не трябвало да се търсят отговорни.

Даниел Лорер от Политическа партия уточни, че решението за Шенген не е чак толкоз неприятно, тъй като участието ни се отлагало за началото на идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР