Грешка при изписването на името на страната ни на първия

...
Грешка при изписването на името на страната ни на първия
Коментари Харесай

Грешка в името на страната в училище в първия учебен ден

Грешка при изписването на името на страната ни на първия образователен ден при посрещането на възпитаници в Свищов стана мотив за бурни реакции в обществените мрежи. В надпис вместо България е написано "Балгария " - с "а " вместо с "ъ ", съобщи NOVA.

Снимката с надписа за една нощ обиколи обществените мрежи и провокира вълна от мнения. Тя е направена в Средно учебно заведение „ Николай Катранов” в Свищов в първия образователен ден. Надписът е за второкласниците, водени от началния преподавател Снежана Блажева – възпитател с над 30 години стаж. А индивидът, споделил и коментирал фотографията, е Иван Калчев – еколог в община Свищов.

Оказва се, че надписът е сбъркан още в локална книжарница, при подготовката на материали за първия образователен ден.

"Това е техническа неточност от моя страна, за която се извиних на госпожа Блажева. И който не работи, той не бърка. Разбрах по-късно, само че очевидно и те не са го доогледали, щом са го закачили на стената. Не желая да трансферирам топката ", изясни Мария Топалова, чиновник в книжарницата.

След вдигналия се звук към сбъркания надпис от община Свищов управлението на учебното заведение и родители застанаха зад учителката.

А, мъжът, който бе един от първите, споделил фотографията със сбъркания надпис, се извини.

Как една учителка във Враца въодушевява учениците си

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР