Грешка на социалната мрежа Facebook доведе до това, че публикации

...
Грешка на социалната мрежа Facebook доведе до това, че публикации
Коментари Харесай

Facebook пак се издъни, нова грешка засегна 14 млн. души

Грешка на обществената мрежа Фейсбук докара до това, че изявления на участници, предопределени за стеснен кръг от хора, са станали налични обществено. Това призна компанията на Марк Зукърбърг, съобщи БГНЕС.
Всъщност Фейсбук схванал за грешката едвам 4 дни откакто тя е станала факт. А тя е станала факт, тъй като обществената мрежа тествала нов логаритъм за шерване на фотоси. Бъгът е " работил " цели 10 дни през предишния месец и е засегнал към 14 милиона души.
" Бихме желали да се простим за тази неточност ", съобщи Ерин Игън, който във Фейсбук дава отговор за отбраната на персоналните данни. Според него казусът в системата към този момент е отхвърлен.
Това е следващият от серия кавги с приключване на персонални данни за Фейсбук, като най-големият беше този с Cambridge Analytica, когато беше открито, че английската компания е съумяла да се снабди с персонални данни за 87 млн. консуматори на Фейсбук, като е употребила приложение измежду единствено 200 000 души е съставила комплициран поведенчески логаритъм, употребен за политическо въздействие.
Оглавяващият компанията Марк Зукърбърг трябваше да бъде изслушан на два пъти в Конгреса на Съединени американски щати, както и от Европейския парламент. Той увери американските и европейските законодатели, че отсега нататък във Фейсбук ще се отнасят по-грижливо към персоналните данни на употребяващите обществената мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР