Грешка на родителите е, че често купуват подаръците за Коледа

...
Грешка на родителите е, че често купуват подаръците за Коледа
Коментари Харесай

Как да изберем безопасна играчка за Коледа

Грешка на родителите е, че постоянно купуват подаръците за Коледа в последния миг и се управляват на първо място от цената, изключително в рецесията. Според статистиката всяко дете получава за празника приблизително по 8 играчки. Проучвания на френската асоциация „ 60 милиона потребители “ сочат, че 43% от играчките, които са ревизирали, не дават отговор на условията, а 16% крият рискове за здравето на децата. Как да избегнем рисковете и да зарадваме децата си с безвредни и потребни дарове? Отговори на тeзи въпроси дават от Асоциация " Активни консуматори ".

- Когато избирате играчка, постоянно купувайте от сигурни физически и онлайн магазини за продажба. Те дават отговор за продуктите, които продават, и нормално одобряват рекламации. Нелоялните търговци обаче постоянно подценяват обвързваните със здравето и сигурността условия и е допустимо да продават подправени играчки.

- Проверявайте деликатно купените онлайн играчки, подарените на децата играчки и купените употребявани играчки. Четете всички предизвестия и указания. Трябва да сте осведомени с рекомендациите за възрастта и сигурността - отнасяйте се съществено към тях.

- Никога не купувайте играчки, в случай че върху тях или опаковката им не е сложена маркировката „ CE “. Въпреки че предназначението на маркировката не е да дава насоки на потребителите, тя съставлява стихотворец от производителя на играчката ангажимент, че играчката дава отговор на всички правила на Европейски Съюз за сигурността, които са измежду най-стриктните в света. 

- Избирайте играчки, които са подобаващи за възрастта, качествата и уменията на детето. Играчките, които не са предопределени за деца от съответна възрастова група, могат да ги наранят.

- Уверете се, че следвате рекомендациите за възрастта - изключително признака за неприспособимост за деца на възраст под 3 години и текста „ неуместно за деца на възраст под 36 месеца “, придружавани от напътствие за заплахата.

- Не купувайте за деца на възраст под 3 години играчки с дребни елементи, които могат да се отделят, защото тези деца постоянно поставят играчките в устата си и могат да се задавят с дребните елементи.     

- Наблюдавайте децата, до момента в който играят - уверете се, че всички играчки се употребяват по планувания метод, както и че са подобаващи за възрастта и качествата на детето. При игра с някои типове играчки - като да вземем за пример тротинетки, ролкови кънки и колела, би трябвало постоянно да се носят каски и други защитни средства.

- Проверявайте играчките понякога за счупвания и изхабяване, които могат да причинят пострадване и да повлияят на здравето и сигурността на децата.

- Уверете се, че децата не си играят с полимерни опаковки, защото може да възникне риск от задушаване.

- Учете децата си да си разтребват играчките, с цел да се избегнат злополуките. Не оставяйте играчките разхвърляни по стълбите или на пода в постоянно употребявани елементи на дома.

- Винаги съобщавайте на търговеца на дребно или производителя, от който сте купили дадена играчка, за всевъзможни проблеми, свързани с нейната сигурност.

Проверявайте уеб страницата на системата на Европейски Съюз за бързо предизвестие (RAPEX): http://ec.europa.eu/rapex. Там са показани подробни данни за рискови артикули, които са изтеглени от пазара във вашата страна, в това число играчки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР