Грешка на пилота или неизправност на изтребителя, който е на

...
Грешка на пилота или неизправност на изтребителя, който е на
Коментари Харесай

Разкриха две причини за рухналия МиГ-29 в морето край Шабла

Грешка на водача или нередовност на изтребителя, който е на повече от 30 години, уточни някогашният боен министър Тодор Тагарев

Неизправност на изтребителя " МиГ-29 " или неточност на водача. Това са двете хипотези за случая с изтребителя на военновъздушните ни сили, съобщи пред Би Ти Ви някогашният боен министър Тодор Тагарев.



Припомняме, че самолетът падна в отрити води по време на обучение в региона на Шабла. Предприети са дейности по издирването на водача.

В учението вземат участие изтребители МиГ 29, щурмови самолети Су-25, хеликоптери от Военновъздушни сили и Военноморски сили, както и средства за противовъздушна защита, сподели Тодор Тагарев. За случая е научил от медиите.

Причините за случая могат да бъдат от механически темперамент, защото изтребителите, с които разполагаме, са на повече от 30 години, а поддръжката им е сложна.

Другата опция е неточност на водача.

„ Изпълнението на задача в морски условия е по-сложно, в сравнение с над сушата. Има случаи в предишното за загуба на ориентировка на водача. С тази остаряла техника той няма опция да употребява модерни средства за навигация и ръководство за отбягване на конфликт. Това също е едно допустимо пояснение “, изясни Тагарев.

По думите му преди всеки полет се прави детайлна инспекция за положението на изтрбителя. Той добави, че колкото по-стара е техниката, толкоз по-вероятно е да има такива случаи.

Тодор Тагарев изрази вяра водачът да е съумял да катапултира и да бъде открит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР