Грешат хората, които смятат, че случайната употреба на наркотици е

...
Грешат хората, които смятат, че случайната употреба на наркотици е
Коментари Харесай

Белгия няма да легализира наркотиците

„ Грешат хората, които считат, че инцидентната приложимост на опиати е нещо самостоятелно, че няма влияние върху обществото, “, сподели белгийският министър председател Александър Де Кроо в отговор на въпрос на POLITICO в сряда. Де Кроо отговаряше на въпроси на публицисти след съвещание на Съвета за национална сигурност, който реши да се засилят службите за сигурност на страната.


Стрелба сред наркогрупировки рани половин дузина души в Брюксел от февруари, като един служител на реда беше погубен в югозападния град Шарлероа предходната седмица по време на претършуване на опиати. „ Това е една от аргументите да увеличим (наказанията за приложимост на наркотици)... помислете за пролятата кръв, която е обвързвана с това “, сподели Де Кроо, съпроводен от своите министри на вътрешните работи, правораздаването и защитата.

Европейският съюз се трансформира в световната столица на използването на кокаин през последните години, защото рекордното произвеждане в Южна Америка съответства с бурното търсене в цяла Европа. Белгия е основна врата, а пристанищният град Антверпен се записва като най-големият конфискатор и потребител на опиати на континента.

Това докара до повишаване на незаконното принуждение, защото банди се състезават за достъп до пристанищата и комерсиалните обекти в градове като Брюксел. Властите в множеството случаи остават безучастни. Най-много да упорстват за механически корекции по сигурността на пристанищата или да се застъпват за по-строги закони за опиатите.

Досега Де Кроо продължава в този дух, засилвайки забранине. По време на конференцията той даде обещание да усили броя на полицейските и митническите сътрудници и да се насочи по-ефикасно към потребителите и дилърите в маргинализираните квартали на Брюксел. „ Употребата на опиати е закононарушение “, сподели той.


Министърът на вътрешните работи Аналис Верлинден също уточни негативните резултати върху здравето и околната среда от потреблението на кокаин, в това число в страните на генезис. „ Бях в Боливия преди три, четири седмици. И ние взривихме нарколаборатория, която беше открита от боливийската полиция “, сподели тя пред POLITICO. „ Хората би трябвало да осъзнаят, че в случай че употребявате опиати, в случай че пледирате за легализирането на опиатите, това ще … способства за обезлесяването на Амазония “.

Въпреки това, някои специалисти настояват, че насилието към търговията с опиати произтича от нейната неправомерност, като държавните управления на процедура слагат в ръцете на нарушителите пазар с високо търсене и нулева регулация. Поетапната лицензионна система може да отслаби проведената престъпност, да понижи здравословните проблеми, породени от съмнителни и прекомерно мощни субстанции, и да събере милиони налози за обществени стратегии и стратегии за пристрастяване, споделят тези критици.

През март колумбийският президент Густаво Петро прикани за прекосяване към декриминализация и по-добро контролиране, тъй като войната против опиатите се е „ провалила “. „ Здравето на нашите общества е заложено на карта. Рискът, подбуден от използването и злоупотребата с противозаконни опиати, както естествени, по този начин и синтетични, може да бъде омекотен единствено посредством приемане на политика за понижаване на вредите “, сподели той пред Комисията на Организация на обединените нации. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР