Гренландия спря да издава нови лицензи за петролни и газови

...
Гренландия спря да издава нови лицензи за петролни и газови
Коментари Харесай

Гренландия сложи край на издаването на лицензи за петролни и газови проучвания

Гренландия спря да издава нови лицензи за петролни и газови изследвания поради опасения за въздействието им върху околната среда. Това се показва в изказване на министерство на минералните запаси, представено от ДПА.  Правителството на Гренландия счита, че цената на петролните изследвания е прекомерно висока, съгласно ведомството. Решението се основава на стопански калкулации наред с отчитане на въздействието от сходни изследвания върху климата и околната среда, се показва в изказването.

" Тази стъпка бе подхваната в полза на природата ни, на риболова, туристическия бранш и с концепцията да насочим бизнеса си към устойчиви благоприятни условия ", прецизира ведомството.

Гренландия разполага с големи непроучени петролни запаси, напомня Българска телеграфна агенция. Въпреки това позицията на лявото държавно управление е, че е по-добре Гренландия да се концентрира върху стабилно развиване като опциите за потребление на възобновими източници на сила, сподели министърът на естествените запаси Нааджа Натаниелсен.

Министърът на околната среда и силата Калстат Лунд съобщи, че държавното управление, което пое властта след парламентарните избори през април и показа предизборна стратегия с акцент върху околната среда, приема доста съществено климатичните промени.
" Всеки ден можем да забележим следствията върху страната ни и сме подготвени да допринесем за намирането на световни решения в битката се климатичните промени ", разяснява Лунд.

" Петролът не е бъдещето. То принадлежи на възобновимата сила и можем да спечелим доста в това отношение ", цитира позицията на държавното управление датският вестник " Ингениьорен ", който пръв заяви за решението на управляващите в Гренландия. Гренландия, както и Фарьорските острови, публично е част от кралство Дания, само че значително е самостоятелна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР