GREEN BAY — Най-малко 200 служители в Университета на Уисконсин-Oshkosh

...
GREEN BAY — Най-малко 200 служители в Университета на Уисконсин-Oshkosh
Коментари Харесай

Насочва ли се UWGB към същата съдба като UW-Oshkosh, UW-Parkside и други на фона на съкращения на държавното финансиране?

GREEN BAY — Най-малко 200 чиновници в Университета на Уисконсин-Oshkosh губят работата си. UW-Platteville редуцира 111 работни места, а 50 позиции са на блока за рязане в UW-Parkside.

UW-Green Bay разгласи през октомври съкращения за девет позиции без факултет и по-рано през ноември съобщи, че обмисля редуциране шест специалности и второстепенни специалности, до момента в който се приготвя за бъдещата действителност на висшето обучение.

Дали UWGB има сходна орис като UWO или Platteville? Не е, съгласно канцлера Майкъл Александър.

Замразяването на образованието и съкращаването на държавното финансиране оставят кампусите да потънат или да плуват

Университетът е изправен пред бюджетен недостиг от $2,2 милиона тази година, който възнамерява да се изкорени до началото на 2024 година Като цяло това е дребна част от бюджета му от над 140 милиона $. Десет други университета в системата на UW също са изправени пред дефицити, вариращи от $600 000 до $15 милиона.

Дефицитът на UWGB не е резултат от увеличени разноски с намаляващи доходи, сподели Александър. Приходите на UWGB се усилиха, дружно с повишаването на броя на записаните, само че не задоволително, с цел да бъдат в крайник с разноските.

UWGB е добре позициониран като един от дребното университети в системата на UW, който отбелязва устойчиво нарастване на броя на записаните през последните две десетилетия. Като цяло, повече студенти значат повече долари за образование.

Университетът записва най-високия си есенен запис тази година от 10 388 студенти.

Въпреки растежа, съкращенията в държавното финансиране напущат UWGB от ден на ден и повече зависи от личните си доходи. През последното десетилетие университетската система претърпя фрапантни съкращения от щатското законодателно заседание, а републиканците понижиха 32 милиона $ от систематичния бюджет по-рано тази година.

Щатската част от бюджета на UWGB е към 17%, съгласно Александър.

Замразяването на образованието в продължение на десетилетие означаваше, че даже с инфлацията нито един университет на UW не можеше да усили цената на образованието. През март Бордът на регентите на системата утвърди нарастване на таксите за образование за образователната 2023-24 година, приблизително с към 5% в кампусите на системата.

UWGB се концентрира върху пренастройване за бъдещето, което включва някои съкращения

Това не е задоволително, с цел да компенсира последното десетилетие на инфлация, тъй че Александър се концентрира върху „ поддържането на бъдещето “ на университета.

„ Това, което вършим сигурно, е проактивност и правене нужните промени, които би трябвало да създадем, че този университет ще процъфтява надалеч оттатък нашето време “, сподели той.

За Александър това значи да бъдеш изобретателен и да използваш преимуществата на това да бъдеш основният университет в района. UWGB работи за разширение на своето продължаващо обучение и документи за експерти, както и за двойно записване за възпитаници в гимназията. Освен това възнамерява да притегли нетрадиционни студенти, с цел да добави приходите си.

Университетът търси това, което вижда като стратегически вложения, като Phoenix Innovation Park, проучвателен център за съдействие, който има за цел да удвои записаните в UWGB.

Подготовката за бъдещето също значи понижаване.

Личните библиотечни услуги в кампусите Manitowoc и Marinette ще спрат в края на календарната година, а кампусът Sheboygan' библиотечните услуги доста ще понижат часовете си през пролетния учебен срок.

Университетът възнамерява да реалокира библиотечните проучвания и услугите за поддръжка онлайн за тези кампуси и да пренастрои библиотечните пространства до пролетта.

Университетски админи които вършат повече от $100 002, ще вземат отпуск тази година, спестявайки $141 602, а UWGB понижава еднократните разноски с $3,9 милиона във всички области на учебното заведение. Пътуванията на личния състав и преподавателите също са лимитирани до това, което се смята за належащо.

UWGB също възнамерява да отстрани шест специалности и второстепенни специалности от стратегиите за дипломи, които предлага.

Александър споделя, че не Не ме интересува какъв брой пари ще спести съкращаването на специалности

Университетът обмисля редуциране на специалностите по стопанска система, екологична политика и спектакъл и танци. Също по този начин се стреми да приключи малолетните в интернационалните екологични проучвания, география и физика.

„ Има разнообразни аргументи, заради които тези специалности и малолетни се преглеждат, в това число трендове в записването и търсенето на пазара, резултати на студентите, личен състав и работно натоварване и влияние върху бюджета, с цел да назовем единствено няколко “, написа Кейт Бърнс, ректор и заместник-канцлер по университетските въпроси, в имейл до преподавателите и чиновниците на 7 ноември.

Потенциалната загуба на степени, изключително програмата за спектакъл и танци, е тъжна, сподели Джон Шелтън. Той е професор в UWGB и президент на профсъюза на личния състав и преподавателите UWGB United.

„ Студентите са надълбоко загрижени и аз съм надълбоко угрижен за бъдещата еднаквост на нашия университет “, сподели Шелтън.

Петиция change.org, стартирана от студенти за избавяне на програмата за спектакъл и танци, има съвсем 2000 подписани. Шелтън се надява, че администрацията на университета ще работи с преподавателите по пътя напред, сподели той.

Още: Университетът на Уисконсин-Грийн Бей обмисля редуциране на специалности и второстепенни специалности, защото се оправя с многомилионния бюджет недостиг

Александър сподели, че не го интересува какви ще бъдат спестяванията на разноските при премахването на тези пътеки за дипломи.

„ Защото считам, че това, което вършим, е вярното нещо “, той сподели.

Вместо да предлага курсове по спектакъл или стопанска система към една компетентност, университетът преразпределя експертния опит на факултета сред студентите.

„ Целта ми е повече студенти в UW- „ Грийн Бей “ повече от всеки път ще взе участие в театъра, само че не посредством компетентност “, сподели той. „ Тъй като това има голяма икономическа цена за университета. “

Александър сподели, че никой факултет няма да бъде съкращаван заради съкращения на стратегии и че курсовете в тези области ще продължат да се оферират като определени или общообразователни заеми. < /p>

Преподавателите и чиновниците са обезпокоени, имат невисок морал

Моралът измежду преподавателите и чиновниците е толкоз неприятен, както постоянно, съгласно Шелтън.

Републиканските законодатели в Уисконсин изключиха 41 000 чиновници, които работят за системата на UW от двугодишно нарастване на заплатите на държавния служащ от 6%. В UWGB работят към 900 души, съгласно данните за заетостта през 2022 година

„ Всички са били уплашени, преуморени, незадоволително платени. Сега даже не получаваме това нарастване на заплатите, което беше заложено в бюджета за нас “, сподели Шелтън. < /p>

Още: Ректорът на UW-Грийн Бей се пробва да облекчи терзанията, откакто чиновниците в кампуса са изключени от държавните покачвания

Двупартийният Съвместен комитет за взаимоотношения със чиновниците, който дава отговор за одобрение на проекта, се управлява взаимно от ръководителя на събранието Робин Вос, R-Rochester. По-рано той сподели, че няма да утвърди покачвания на чиновниците на UW, до момента в който всички кампуси не отстранен своите стратегии за разнообразие, правдивост и приобщаване.

Шелтън назова този ход „ нечовечен “, защото преподавателите и личният състав на университета, като попечители и административни асистенти, няма нищо общо с решението да се влага в тези стратегии.

Даниел Дюкло е член на корпуса на Report for America, който отразява образованието K-12 за Green Bay Press-Gazette. Свържете се с нея на [email protected]. Следвайте в Twitter @danielle_duclos. Можете непосредствено да подкрепите нейната работа с приспадащо се от налози подаяние на GreenBayPressGazette.com/RFA или посредством чек, изработен до The GroundTruth Project с тематика Доклад за акцията на America Green Bay Press Gazette. Адрес: The GroundTruth Project, Lockbox Services, 9450 SW Gemini Drive, PMB 46837, Beaverton, Oregon 97008-7105

Тази публикация в началото се появи в Green Bay Press-Gazette: UWGB отива ли към същата орис като UW -Oshkosh, UW-Parkside и други?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР