Гръцкото правителство ще върне на пенсионерите 1,4 млрд. евро. Върховният

...
Гръцкото правителство ще върне на пенсионерите 1,4 млрд. евро. Върховният
Коментари Харесай

Гърция връща средно по 8000 евро на пенсионер, удръжките били незаконни

Гръцкото държавно управление ще върне на пенсионерите 1,4 милиарда евро. Върховният съд дефинира сумата като нелегално удържана. Всеки гръцки пенсионер ще получи приблизително по 8000 евро. С право на обещетение са и българите, които получават пенсия от гръцката страна.

Един милиард и 400 милиона евро е сумата от държавния бюджет, която ще бъде върната на пенсионерите,чийто пенсии бяха орязани по време на финансовата рецесия,заяви в Народното събрание министър председателят Кириакос Мицотакис. Правителството извършва решение на Държавния съвет, който е висшият административен съд на Гърция.

Магистратите постановиха, че признатите закони в интервала 2015 - 2016 година, отнасящи се до орязване на главните пенсии, са в нарушаване на Конституцията. Решението на съда не предстои на обжалване и държавното управление е насила да го извърши до края на актуалната година.

От 1 август Гърция отваря 6 пристанища за круизни кораби

Това решение обгръща два милиона и половина пенсионери, които ще получат назад удържаните суми. Средно към 8 хиляди евро ще получи всеки пенсионер, пресметнаха финансисти.

Съдебното решение включва и чужденците,сред тях и българските жители,които получават гръцки пенсии.

Изплащането ще стане на три стадия според от размера на удържаните суми, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР