Гръцкото правителство се оплака, че е било неприятно изненадано, че

...
Гръцкото правителство се оплака, че е било неприятно изненадано, че
Коментари Харесай

Гърция изненадана, че не е поканена на срещата за Либия

Гръцкото държавно управление се оплака, че е било неприятно ненадейно, че представител на Атина не е бил поканен в Берлин на конференцията за Либия в неделя, оповестява турският в. " Дейли сабах ".

" Не разбираме за какво Гърция не е част от този развой ", сподели гръцкият външен министър пред държавната телевизия ЕРТ. " Желаем (на организаторите) всичко най-хубаво ", добави той.

Атина по-рано изрази предпочитание да участва на конференцията, припомня " Дейли сабах ", предава Българска телеграфна агенция.

На срещата в Берлин са поканени министър председателят на основаното в Триполи Правителство на националното единодушие на Либия Файез Сарадж и командващият така наречен Либийска национална войска Халифа Хафтар дружно с представители на Турция, Англия, Франция, Китай, ОАЕ и виновни лица от няколко африкански и арабски страни.

Гърция е заинтригувана от конференцията за Либия по-специално поради съглашението сред Анкара и Триполи за разграничение на морските пространства в Средиземноморието, отбелязва турското издание. Според Атина съглашението съставлява нарушение на интернационалното морско право и правата на Гърция в частност. Гърция счита, че Турция и Либия нарушават със съглашението между тях гръцкия континентален шелф на юг от о. Крит.

Турция упорства, че Крит няма континентален шелф отвън териториалните води.

Смята се, че южно от гръцкия остров има богати залежи на природен газ, припомня " Дейли сабах ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР