Гръцкото правителство реши да преустанови програмата за имунизация срещу COVID-19

...
Гръцкото правителство реши да преустанови програмата за имунизация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Гърция преустановява ваксинацията на политици

Гръцкото държавно управление реши да прекрати програмата за имунизация против COVID-19 на политици и други представители на властта, съобщи ТАСС. Това решение идва след отрицателна реакция в медиите, които упрекнаха министрите, че бързат да се имунизират, преди лекарите да са имали късмет да бъдат ваксинирани.

В интервала от 27 до 30 декември бяха имунизирани президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу, министър председателят Кириакос Мицотакис, редица министри и представители на политически партии, които по този метод дадоха образец на обществото. Ваксинацията на първите лица беше показана онлайн по малкия екран.

Някои от министрите споделиха в обществените мрежи, че са били имунизирани, поради което получиха рецензия от опозиционни медии.

„ Символичната имунизация на държавното управление и държавните чиновници е приключила с имунизациите, направени на 66 от лист със 128 длъжностни лица и към този момент описът се закрива “, заяви заместник-говорителката на гръцкото държавно управление Аристотелия Пелони по радио Параполитика.

Пелони добави, че останалите " държавни чиновници, както всички гърци, ще бъдат имунизирани, когато пристигна редът им в графика на националната комисия по имунизацията ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР