Гръцкото правителство отпусна 100 милиона евро за работещите в сектор

...
Гръцкото правителство отпусна 100 милиона евро за работещите в сектор
Коментари Харесай

Гърция дава 100 млн. евро за работещите в културния сектор, засегнати от ограниченията

Гръцкото държавно управление отпусна 100 милиона евро за работещите в бранш " Култура ", наранени от рестриктивните мерки поради ковид. Това заяви министърът на културата и спорта Лина Мендони. От март 45 000 работещи в областта на културата и самостоятелни актьори получават месечно 800 евро, избрани от държавното управление за всички, които са изгубили ралботата си заради рестриктивните мерки по отношение на ковид. Разрешено им е също да спрат заплащанията си на застраховки и налози и е облекчено осъществяването на отговорностите им за погашение на банкови заеми.

От 18 май в Гърция се откриват археологическите площадки и разкопки навън, стартират подготовките в театрите и фотосите на филми в границите на проекта за постепенна анулация на рестриктивните мерки. От 1 юни ще бъдат открити летните кина, а от 15 юни - музеите.

" Планираните през лятото концерти навън може да се състоят при изискване, че местата за публиката бъдат заети до 40 %, сцената би трябвало да се намира на разстояние не по-малко от три метра от първия ред на феновете и при наложителна физическа отдалеченост от минимум 1,5 метра сред хората, даже в случай че се наложи да стоят прави. Артистите на сцената също би трябвало да стоят на 1,5 метра един от различен ", изясни министър Мендони, представена от ТАСС.

Въвеждат се и ваучери за организации, свързани с културата, които могат да бъдат давани на феновете вместо пари за неизползвани билети за представления или концерти. Зрителите могат да употребяват подобен ваучер за посещаване на друго културно мероприятие на същата компания уредник до края на годината. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР