Гръцкото правителство отказа да участва в конференция за осъждане на

...
Гръцкото правителство отказа да участва в конференция за осъждане на
Коментари Харесай

Гърция отказа да участва на конференция за престъпленията на комунизма, той бил полезен

Гръцкото държавно управление отхвърли да взе участие в конференция за наказание на закононарушенията на комунизма, проведена от ротационния ръководител на Европейски Съюз – Естония и за която страната е получила покана, съобщи гръцкото издание Protho Thema, базирайки се на преднамерено известие на министъра на правораздаването на Гърция Ставрос Контонис.
В неговото известие написа, че „ нацизмът и комунизмът не са елементи от едно и също уравнение “. Контонис твърди, че комунизмът е мотор за доста демократични и освободителни придвижвания.
„ Пражката декларация за европейската съвест и комунизма “ от 2008 година твърди, че закононарушенията, осъществени по време на комунистическите режими, постоянно са закононарушения против човечеството, съгласно дефиницията призната по време на Нюрнбергските процеси и че закононарушенията, осъществени от комунистите и нацистите, са съпоставими, съобщи Фокус.
Най-много жертви, съгласно изказванията, са осъществени по времето на Йосиф Висарионович Джугашвили „ Сталин “ в Съюз на съветските социалистически републики, в Китай по времето на Мао Цзедунг и в Камбоджа по времето на „ Червените кхмери “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР