Гръцкото правителство от 31 март ще увеличи минималната сума, която

...
Гръцкото правителство от 31 март ще увеличи минималната сума, която
Коментари Харесай

Гърция вдига минималната сума за златна виза

Гръцкото държавно управление от 31 март ще усили минималната сума, която жителите на страни отвън Европейски Съюз би трябвало да влагат в недвижими парцели, с цел да получат петгодишно позволение за престояване в републиката, т.е. така наречен " златна виза ". Това оповестяват от Министерството на финансите на страната.

Според изказването на ведомството, минималната стойност на закупените недвижими парцели в столичния район, на Миконос, в Солун и Санторини, както и на островите с население над 3100 индивида - съгласно новите правила - ще бъде 800 хиляди евро, а в останалите елементи на страната - 400 хиляди евро.

Досега жителите от 3-ти страни трябваше да заплащат за " златна виза " суми, започващи надлежно от 500 хиляди евро и 250 хиляди евро. Площта на закупения в Гърция неподвижен парцел за приемане на " златна виза ", би трябвало да бъде минимум 120 квадратни метра.

Срокът на " златната виза " може да бъде удължаван за нови петгодишни периоди, до момента в който въпросният парцел е благосъстоятелност на жителя на третата страна, прецизират от гръцкото министерство на финансите.

Закупеният от притежателя на " златна виза " парцел може да се отдава чартърен. Обаче, в случай че парцелът е жилищен или е преустроен в подобен, тогава той не може да се употребява като централен офис или офис на клон на компания. В този случай на притежателя му ще бъде наложена санкция от 50 хиляди евро и разрешението му за престояване в Гърция ще бъде отнето.
 За 10 години над €5,5 милиарда са се влели в пазара на недвижими парцели с програмата „ Златна виза “ в Гърция
За 10 години над €5,5 милиарда са се влели в пазара на недвижими парцели с програмата „ Златна виза “ в Гърция

99% от вложителите в програмата купуват парцели в страната за да си обезпечат позволение за пребиваване
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР