Гръцкото правителство обмисля списък с мерки, предложени от Европейската банка

...
Гръцкото правителство обмисля списък с мерки, предложени от Европейската банка
Коментари Харесай

Лоши новини за тези, които искат да посетят един от най-известните гръцки острови

 Гръцкото държавно управление обмисля лист с ограничения, препоръчани от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), за справяне с несъразмерния туризъм на известния остров Санторини, оповестява вестник Kathimerini.

Предложените ограничения включват ограничение на билетите в пиковите месеци за село Ия, което притегля хиляди туристи поради фамозните залези, както и ограничавания на броя на пасажерите от круизни кораби, допускани на острова.

Други оферти се отнасят за ограничение на новото строителство за отбрана на околната среда и възстановяване на ръководството на отпадъците. Правителството към този момент е разискало предложенията и се чака министър председателят Кириакос Мицотакис да огласи пакет от ограничения преди началото на новия летен туристически сезон.

Бум от туристи през последните години трансформира Санторини в единствената гръцка туристическа дестинация – образец на по този начин наречения свръхтуризъм, от който страдат европейски градове като Барселона, Венеция, Амстердам и Дубровник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР