Гръцкото правителство е решено да ограничи разпространението на коронавирус през

...
Гръцкото правителство е решено да ограничи разпространението на коронавирус през
Коментари Харесай

Гърция може да забрани колите по улиците за великденските празници

Гръцкото държавно управление е решено да ограничи разпространяването на ковид през великденските празници и даже обмисля да наложи " комендантски час " за колите на 18-19 април .

Позовавайки се на държавни източници, гръцките медиите оповестяват, че държавното управление може да наложи възбрана за придвижването на коли , започвайки след затварянето на супермаркетите в 8 ч. в събота вечер и важи до среднощ неделя или даже среднощ в понеделник , който също е празничен ден.

Целта е да се попречи на гърците да посещават родственици и другари , с цел да честват дружно Великден, както повелява традицията. Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи, че " визитите на родственици и другари за празнуване на Великден не се плануват ".

След Възкресение в среднощ събота гърците обичайно честват с членове на фамилията, родственици и другари. В неделя обичайно честват с агнешко печено на шиш с още повече хора към претрупана маса в дворове, градини или балкони.

 В Гърция погнаха свещеници, давали причестяване
В Гърция погнаха свещеници, давали причестяване

Други 38 души отнесоха санкции по €300

Магистралните такси на процедура са затворени, защото полицейски патрули ревизират водачи дали имат нужните документи , с цел да живеят, където нормално живеят. Тези, които нямат тези бумаги са санкционирани с 300 евро, смъкват им регистрационни табели за 60 дни и ги изпращат назад вкъщи.

Същите инспекции се правят на пристанища и летища, влакови и междуградски автогари . Тъй като на църквите е разпоредено да правят религиозните служби при затворени порти , полицейските патрули ще бъдат сложени отвън местата за поклонение в събота вечер .

Гърция не е полицейска страна и държавното управление разчита на " силата на увещание ", с цел да убеди жителите, че ограничението на придвижването им по-специално по празниците на Великден е най-хубавият метод да се ограничи разпространяването на новия ковид, съобщи представителят на Стелиос Пецас, представен от " Катимерини ".

" Гражданите схващат, че това е невиждана обстановка, нещо, което в никакъв случай не сме преживявали до момента . Всички схващат, че сега живеем в напълно друга рамка. Тази година няма да вършим това, което вършим всяка друга година ".

" За страдание няма да вървим в църквите си, това не е тест за нашата религия , това е тест за нашето персонално възприятие за отговорност и груповата ни зрялост ".

Пецас разяснява, че това, което държавното управление се пробва да отбрани със своите увещания против нарушаването на разпоредбите за самоизолация, е " това, което е лишило толкоз доста старания през последните няколко седмици , с цел да можем да сме в положение в края на април да излезем с проект за последователно и постепенно връщане към естественото положение . "
 65% от гръцките хотели са застрашени от банкрут
65% от гръцките хотели са застрашени от банкрут

Финансовият министър чака 5-10% рецесия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР