Гръцкото общество е стабилно и страната ще преодолее сегашната здравна

...
Гръцкото общество е стабилно и страната ще преодолее сегашната здравна
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция ще преодолее кризата

Гръцкото общество е устойчиво и страната ще преодолее сегашната здравна рецесия, чиито последствия ще имат краткотраен темперамент. Това съобщи министър председателят на страната Кириакос Мицотакис в изявление за „ Катимерини ”, написа БГНЕС.

Той признава, че през 2020 година рецесията е неизбежна, само че предвижда, че икономическият растеж през идната година ще бъде по-голям от спада през тази.

„ Знам, че ще имаме дълбока криза през 2020 година Но при изискване, че науката ни даде отговорите, които чакаме, възобновяване през 2021 година ще бъде по-голямо от рецесията през 2020 година “, съобщи Мицотакис.

Според него, от цялата рецесия Гърция може да извлече и някои изгоди.

„ Предприехме смели незабавни промени. Създадохме цифрово ръководство в границите на седмици, което е доста значимо завещание. Ние постигнахме за дни неща, които планирахме да приключим за 12 месеца и които бяха отлагани с години. И тези неща ще ни бъдат от изгода в бъдеще “, сподели той.

„ Вярвам, че до края на месеца ще стартираме да получаваме по-ясна картина, тъй че до май да можем да стартираме последователно да облекчаваме рестриктивните мерки, без да има тежки последствия от това ”, акцентира министър председателят.

Добави, че е съвсем несъмнено, че коронавирусът ще се върне през есента, откакто през лятото поради високите температури се чака спад в броя на заболелите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР